Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

Ophoogzand

Bij Sierbestrating-Nederland bestelt u naast de tegel of klinker ook makkelijk de geschikte soort zand. Wilt u een waterdoorlatende of juist een waterdichte bestrating? In ons assortiment bevinden zich verschillende soorten zand, die geschikt zijn als fundament onder uw bestrating of om uw bestrating mee in te voegen. 

Brekerzand** zwart 25 kg

Brekerzand is een fijn gebroken split. Het wordt gebruikt vo..
€5,95
Prijs: €5,95 / 25 kg

Geel zand 25 kg

mooi schoon straatzand in zakken van 25 kg.
€2,95
Prijs: €2,95 / 25 kg

Ophoogzand 1000 kg

mooi schoon ophoogzand voor het ophogen van grote oppervlakk..
€90,00
Prijs: €90,00 / Big Bag

Brekerzand** 1000 kg

*Houd er rekening mee dat brekerzand fijne delen bevat die u..
€119,00
Prijs: €119,00 / Big Bag

Playground speelzand 25 kg

€4,50
Prijs: €4,50 / 25 kg

Zilverzand zwart 25 kg

Zilverzand zwart is een uiterst zuiver zand waardoor het ge..
€8,95
Prijs: €8,95 / 25 kg

Solid-Base zakgoed 18kg

Solid-Base is een zeer lichte, waterdoorlatende en zeer sta..
€4,95
Prijs: €4,95 / Kilogram

BREKERZAND** 25 KG

Houd er rekening mee dat brekerzand fijne delen bevat die uw..
€3,95
Prijs: €3,95 / 25 kg

Zilverzand 25 kg

Zuiver zilverzand ook kwartszand, voegzand of witzand genoem..
€3,95
Prijs: €3,95 / 25 kg

Ophoogzand 25 kg

Mooi schoon ophoogzand met een korrelgrootte van 0-2mm voor ..
€2,99
Prijs: €2,99 / 25 kg

Metselzand 25 kg

mooi hoekig scherp zand voor metselen, ophogen van vloeren e..
€2,99
Prijs: €2,99 / 25 kg

Voegzand 25 kg

zand met een zeer fijne en gelijkmatige korrelstructuur. Het..
€2,99
Prijs: €2,99 / 25 kg

Geel zand en ophoogzand

De belangrijkste overeenkomst tussen geel zand en ophoogzand is dat het zand een hoekige structuur heeft en uitermate goed te verdichten is. Het belangrijkste verschil tussen ophoogzand en geel zand is de toepassing van het zand.

STRAATZAND. Geel zand wordt ook wel straatzand genoemd en is vrij van klei of leemdelen. De toepassing van straatzand is als onderlaag onder de bestrating. Omdat er geen verontreinigingen inzitten van klei of leem is het goed af te reien.

VULZAND. Ophoogzand bevat soms wel klei of leem, maar is daardoor niet minder geschikt voor de toepassing, namelijk ophogen of opvullen. Ophoogzand wordt ook wel vulzand genoemd en vormt een stabiele basis voor de verharding.

Hoeveel ophoogzand heb ik nodig?

De hoeveelheid ophoogzand is natuurlijk afhankelijk van de laagdikte van uw cunet (zandbed) onder de bestrating. Het is verstandig om een zandbed in meerdere keren te verdichten en nooit een laag dikker dan 15 cm zand in één keer aan te trillen. Bij een goede verdichting van het ophoogzand zal het zand ongeveer 15% inklinken. Het is dus verstandig om 15% meer te bestellen dan wat u aan kuubs (m3) nodig hebt. Het gewicht van ophoogzand is 1500 kg/m3.

Een rekenvoorbeeld. U heeft een pad van 8 meter lang en 1 meter breed en u wil 15 cm zand gebruiken onder uw bestrating. U besteld dan 8x1x0,15= 1.2 m3 + 15% (1.2, x1,15)= 1.38m3 zand. Dat is 1.38x1500 (gewicht zand/m3)= 2070 kilo zand.

BREKERSZAND

Brekerszand heeft een hele hoge haakweerstand waardoor het goed te gebruiken is als afrei-laag onder een verharding. Het brekerszand heeft een goede drainerende functie.

Veelal wordt brekerszand ook gebruikt om bestrating mee in te vegen. Sierbestrating-Nederland adviseert om brekerszand NIET te gebruiken voor invegen omdat dit zand vlekken kan veroorzaken op de bestrating.  Brekerszand is namelijk een restproduct van het breken van gesteente en bevat daardoor veel in de gesteente voorkomende onzuiverheden.

Gebruik voor het invoegen van uw bestrating met het beste resultaat één van de invoegzand/mortels die Sierbestrating-Nederland levert.

Zilverzand/ voegzand/ metselzand

Zilverzand en voegzand zijn uitermate geschikt voor het invegen/ invoegen van een tegel of klinkerbestrating. Voor een nog beter resultaat waarbij het invoegen de groei van onkruid onderdrukt, er meer kleuren beschikbaar zijn of de voeg zelfs geheel waterdicht wordt kunt u kijken onder de voegzanden en mortels van fixs. 

Zilverzand ook wel kwartszand of witzand is heel fijnkorrelig, wit, uiterst zuiver zand met een laag ijzergehalte. Het bestaat bijna geheel uit kwarts Van oorsprong wordt zilverzand gewonnen voor gebruik in de glasindustrie. Voor het invoegen van antraciete bestrating heeft Sierbestrating-Nederland ook zwart zilverzand.

Metselzand ook wel scherpzand genoemd kenmerkt zich door een hoekige korrel die voor meer structuur zorgt. Daarom wordt dit zand ook veel toegepast als afrei-laag onder verhardingen

SOLID-BASE 

Solid-Base is een populaire waterdoorlatende en zeer stabiele onderbouw die kan worden toegepast onder diverse soorten bestrating zoals keramische tegels en betonnen bestrating, maar ook onder kunstgras. Solid-Base is een zeer licht materiaal: met een gewicht van slechts ± 900 kg/m³ (onverdicht) is het lichter dan bijvoorbeeld lava en puingranulaat. Het kan als fundering worden gebruikt maar ook als afwerklaag. Doordat het materiaal zo licht is is het zeer makkelijk te verwerken en af te reien. 

ZAND KOPEN BIJ SIERBESTRATING-NEDERLAND

Bij Sierbestrating-Nederland koopt u zand voor een scherpe prijs en met een snelle levering binnen 4 à 5 werkdagen. Ook voor uw stapelblokken, tuinelementen  en alles voor de afwerking en het onderhoud van uw terras en tuin kunt u bij Sierbestrating-Nederland terecht.

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    In verband met vakantie zijn wij gesloten. Verbergen
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom