Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

Duurzame afwatering van het terras

Ook in Nederland krijgen we steeds meer te maken met weersextremen. Verdroging van de tuin en wateroverlast in de tuin komen als klimaatprobleem steeds vaker voor, zelfs in dezelfde tuin in hetzelfde jaar. Kiezen voor duurzame, klimaat adaptieve oplossingen tijdens de aanleg van de bestrating en de tuin wordt steeds belangrijker. Een manier om mee te helpen aan een klimaatbestendige leefomgeving is door de juiste producten te kiezen voor het opvangen, afvoeren, bergen en infiltreren van regenwater in de tuin.

WAAROM KIEZEN VOOR ACO AFWATERINGSPRODUCTEN?

Sierbestrating-Nederland heeft een groot assortiment afwateringsproducten voor het terras, de oprit of gebruik in de tuin van ACO. ACO is een wereldwijde marktleider op het gebied van watermanagement en heeft veel innovatieve producten ontwikkelt voor de opvang, buffering, afvoer en infiltratie van regenwater. Het assortiment van ACO is enorm uitgebreid en alle producten van ACO zijn van de hoogste kwaliteit. 

ACO AFVOERGOTEN EN AFVOERPUTTEN

ACO Hexaline, ACO Slimline en ACO Slotline lijngoten zijn afwateringselementen met een aansluiting  voor het hemelwaterriool maar die ook gecombineerd kunnen worden met een infiltratiesysteem, wat bijdraagt aan een goede waterhuishouding in de tuin.

ACO SLIMLINE LIJNGOOT

ACO Slimline lijngoot is een strakke lijngoot met een luxe design. De Slim-Line goot is slechts 6 centimeter breed met een aluminium design rooster en onderbak. Deze goot is gemakkelijk te plaatsen en kan worden aangesloten op infiltratievoorzieningen of het riool.

AANDACHTSPUNTEN VOOR HET TOEPASSEN VAN AFVOERGOTEN

  • Eindplaten, zijuitloop, onderuitloop en koppelstukken zijn niet inbegrepen bij de afvoergoten. Deze dient u er los bij te bestellen.
  • Bij toepassing van afvoergoten in de oprit moet extra aandacht besteden worden aan een juiste fundering d.m.v. gestabiliseerd zand of betonbed om de drukbelasting te spreiden.De goten van Aco-Hexaline zijn ook geschikt voor gebruik op de oprit.
  • Onder de uitdrup van een rieten kap of een groendak raden we het af om een afvoergoot met een verzinkt staal of gietijzer rooster toe te passen omdat de stoffen die met het regenwater van het dak afkomen het rooster kunnen aantasten.

ACO INFILTRATIEPRODUCTEN

Om uw tuin ook toekomstbestendig te maken en milieubewust om te gaan met het afvoeren van overtollig regenwater biedt Sierbestrating-Nederland twee verschillende infiltratiesystemen aan. Beide systeem bestaan uit blokken van drukvast hydrofiel steenwol verpakt in een geotextiel. De systemen van Hydroblob kunnen gekoppeld worden. De blokken zijn in verschillende formaten geleverd worden met een bergingscapaciteit vanaf 34 liter tot aan 170 liter.

AANDACHTSPUNTEN VOOR HET TOEPASSEN VAN ACO INFILTRATIE

Let bij het toepassen van afvoergoten en infiltratiesystemen in de tuin op de volgende zaken;

  • Vermijd indien mogelijk een afschot en afvoer van regenwater naar de woning toe
  • Kijk bij de keuze van afvoergoot naar de benodigde dimensionering om voldoende water te kunnen afvoeren
  • Kijk bij het toepassen van infiltratie door Hydroblob en naar het waterbufferend vermogen van de grond. Zandgrond zal in de regel veel sneller water kunnen opnemen dan bijvoorbeeld kleigrond.

ZOAK WATERINFILTRERENDE BESTRATING

Naast een gecombineerde afvoer en infiltratie van water van het terras, de oprit of het dak is het ook mogelijk om waterpasserende bestrating toe te passen. Het regenwater wat valt hoeft dan niet eerst worden opgevangen maar wordt direct opgenomen door de bestrating. ZOAK tegels en stenen zijn de meest innovatieve waterpasserende bestrating. De stenen zijn gemaakt van keramiekafval en zijn compleet circulair. Wanneer u deze bestrating toepast kiest u voor de meest duurzame, klimaat adaptieve bestrating.

Onder de ZOAK stenen en tegels kunnen ACO Rainbloxx 60 worden gelegd om het waterbufferend vermogen van de ondergrond te verhogen. Voor andere type waterpasserende bestrating en een overzicht van de meest milieubewuste en klimaatbestendige bestrating kunt u kijken op de pagina; Welke bestrating is het duurzaamst?

ACO AFVOERGOTEN EN INFILTRATIEBLOKKEN KOPEN

Bij Sierbestrating-Nederland heeft u een ruime keuze van zowel sierbestrating, terrastegels, en stenen als alle benodigdheden voor de afwerking en het onderhoud inclusief de producten voor het opvangen, afvoeren en infiltreren van regenwater. Heeft u vragen over de toepassingsmogelijkheden van infiltratiesystemen in uw tuin of over de juiste afvoergoot voelt u zich dan vrij om ons ervaren team te bellen of te mailen. We helpen u graag. Bij Sierbestrating-Nederland vindt u alles wat u nodig heeft voor uw tuinproject voor een scherpe prijs en met een snelle levering, rekening houdende met het milieu. 

Voor duurzame, klimaatbewuste keuzes op het gebied van sierbestrating en tuinmaterialen kunt u rekenen op assortiment van Sierbestrating-Nederland.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    In verband met vakantie zijn wij gesloten. Verbergen
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom