Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

inspiratie voor een moderne tuin

De tuin wordt een steeds belangrijker onderdeel van de woning voor veel mensen, als een plek om tot rust te komen, te genieten en te ontspannen. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een moderne tuin, een overzichtelijke strakke tuin die eenvoudig te onderhouden is.

Wat zijn de kenmerken van een moderne tuin?

Een moderne tuin is overzichtelijk en strak en vergt weinig onderhoud. Een tuin om te relaxen en niet om bezig te zijn met snoeien, maaien en onkruid plukken.

Een belangrijk kenmerk van moderne tuin is dat de functionaliteit van de tuin zo goed mogelijk wordt benut. Vaak zie in een moderne tuin meerdere zitplekken terug. Een loungeplek in de zon, een relaxplek in de schaduw of onder de overkappin en een ruim terras om te kunnen dineren met gasten.

Beplanting in de moderne tuin is vaak strak en vaak wordt er gekozen voor maar een paar plantensoorten voor de gehele tuin.

Welke materialen en kleuren passen bij een moderne tuin?

Antraciete terrastegels in een moderne tuin

Strak vormgegeven ruimtelijke gladde materialen worden vaak toegepast in de moderne tuin. Het kleurgebruik is vaak ingetogen. Bestrating is antraciet is populair maar in een ontwerp voor een moderne tuin wordt soms juist ook gekozen voor grote tegels in lichte kleuren.

Grootformaat tegels in een moderne tuin

Grootformaattegels worden het meest gebruikt in formaten van 80x80, 90x90 en 100x100.  Tuintegels in deze grote formaten zorgen er vaak voor dat de tuin er strak en overzichtelijk uitziet en rust uitstraalt.

Keramische tuintegels in een moderne tuin

Keramische terrastegels zijn te krijgen in grote formaten en hebben een glad oppervlak. Ze zijn ook uiterst onderhoudsvriendelijk. Als in een ontwerp voor de tuin meerdere terrassen worden ontworpen kan het gebruik van designtegels op één van de terrassen echt iets toevoegen. Bijvoorbeeld onder de tuintafel op het terras om te dineren.

Stapelblokken in een moderne tuin

Een strakke beplanting in een moderne tuin wordt onderhoudsvriendelijker en komt meer tot recht in verhoogde borders. Met strakke muurelementen worden hoogteverschillen in de tuin opgevangen en gecreëerd en kunnen verschillende terrassen van elkaar worden gescheiden. Een verhoogde plantenborder kan ook mooi worden gebruikt om een zitgelegenheid van te maken.

Stapelblokken met een ruwe afwerking in dezelfde kleur als de terrastegels kunnen juist een mooi tegenwicht vormen tegen de strakke grootformaattegels van een terras.

Grind-Split in een moderne tuin

Grind en split kan heel mooi samengaan met bestrating van strakke grootformaattegels. Populaire splitsoorten zijn ardennersplit en baslatsplit vanwege de diepe donkergrijze antraciete kleuren. Een ander splitsoort die populair is is icyblue split juist vanwege de lichte strakke grijsblauwe kleur.

Decoraties in een moderne tuin

Goedgekozen decoraties in een moderne tuin voegen echt iets toe aan het ontwerp. Vaak wordt er niet gekozen voor een kunstobject maar meer voor eyecatcher met een functie in de tuin zoals bijvoorbeeld een robuuste tuinhaard die in het oog mag springen

Overkapping, schutting en tuinhout in de moderne tuin

Alles is mogelijk. Burnedwood hout met een zeer exclusieve uitstraling, modern antraciet composiet in plaats van hout, maar ook wanden met steenstrips, of een overkapping met een dak van lamellen. de meest gebruikte houtsoort blijft tov Douglashout vanwege de duurzaamheid en betaalbaarheid. Dit hout verkleurt ook op een mooie manier. Vaak wordt ook in de moderne tuin gekozen voor een traditioneel type schutting terwijl juist een schutting van natuurlijke materialen of een wat exclusievere houten schutting veel kan toevoegen aan de uitstraling van de tuin.

Hoe ziet de oprit en de voortuin eruit bij een moderne tuin?

Ook in de voortuin van een moderne tuin zijn de materialen de gebruikte materialen strak en glad en wordt er veel gebruik gemaakt van stapelblokken en grind-split.

Bestrating van de oprit in een moderne tuin.

De oprit in een moderne tuin wordt vaak aangelegd met een strakke gladde klinker zoals strackstone+ of met grote zware Oud Hollandse tegels van Schellevis. Steeds populairder wordt het gebruik van bestrating in een strak banenverband.

Welke beplanting is geschikt voor de moderne tuin?

Een aantal populaire plantensoorten die veel worden gebruikt in de moderne tuin zijn natuurlijk siergrassen maar ook klimop, lavendel en hortensia’s en als bomen olijfbomen, vijgeboom, en glansmispel als haag. al  Misschien minder gebruikt maar zeer aan te raden zijn op een beschutte plek de vingerplant (Fatsia japonica) met zijn grote mooie glanzende bladeren, Teucrium ipv lavendel en grijsbladige pereboom (Pyrus salicifiolia) ipv een olijfboom en de portugese laurier (Prunus lusitanica) ipv de glansmispel.

Wat zijn de kosten voor een moderne tuin?

De aanlegkosten voor een moderne tuin hangen veel af van de gekozen materialen en welke functies er in de tuin komen maar gemiddeld gesproken zou je voor het gehele proces zón 150-300 euro per m2 moeten rekenen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom