Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €2500,00 Gratis bezorging*
Bezoek onze showroom

Waarom kunstgras kopen

kunstgrasmat niet van echt te onderscheiden

Kunstgras is bijna niet meer van echt gras te onderscheiden en een kunstgrasmat biedt een aantal voordelen t.o.v. een gewoon gazon. Denk alleen maar eens aan de hoeveelheid tijd die je bespaart omdat je niet meer hoeft te maaien.

VOOR- EN NADELEN VAN KUNSTGRAS

Een gazon van kunstgras heeft een aantal voordelen in vergelijking met een gewone grasmat. Kunstgras heeft een lange levensduur en is bijna niet meer van echt te onderscheiden. Andere voordelen zijn;

VOORDELEN KUNSTGRAS

 • het hele jaar door een verzorgde groene grasmat, ook in de zomer
 • de aanleg van het gazon lukt altijd ongeacht de weersomstandigheden
 • minder onderhoud, niet meer grasmaaien, verticuteren en bemesten
 • kunstgras hoef je niet te beregenen, bespaart dus een hoop water
 • het zwembadje, trampoline e.d kan de hele zomer gewoon op de grasmat blijven
 • kosten van het onderhoud liggen een stuk lager

Er zijn dus best veel goede redenen om kunstgras aan te leggen in plaats van een gazon van echt gras. Heeft kunstgras ook nadelen?

NADELEN KUNSTGRAS

 • ook kunstgras heeft onderhoud nodig
 • op schaduwrijke plekken kan in kunstgras alg- en mosgroei ontstaan
 • aanleg van gazon van kunstgras kost meer dan met gewoon gras.

Alhoewel de kosten van het aanleggen van kunstgras hoger liggen dan de kosten van het inzaaien van een gazon met graszaad zijn er dus best veel voordelen te noemen. Een gazon van kunstgras is dus zeker het overwegen waard. Hieronder worden de vragen beantwoord die u misschien heeft over kunstgras.

veelgestelde vragen over kunstgras

Wordt kunstgras te warm in de zomer?

Enkele soorten kunstgras worden veel te warm om te belopen in de zomer. Met een goede kunstgrasmat heeft u dit probleem niet. Het juiste instrooimateriaal, zoals Limefill® zorgt er ook voor dat het kunstgras minder opwarmt.

Is kunstgras waterdoorlatend?

Een goede kunstgrasmat is zeer waterdoorlatend mits tijdens de aanleg voldoende aandacht is besteed aan de opbouw van de ondergrond. Om wateroverlast te voorkomen kunt u ook kiezen voor het gebruik van stabilisatiedoek en solidbase of brekerszand onder de kunstgrasmat. 

Is kunstgras onderhoudsvrij?

Met een kunstgrasmat hoeft u niet veel tijd meer te besteden aan onderhoud maar geen enkele grasmat is onderhoudsvrij. Het voornaamste onderhoud bestaat uit het zo snel mogelijk verwijderen van vallend blad en afval op het kunstgras.

Is kunstgras duurzaam?

Natuurlijk is het produceren van kunstgras uit kunststof niet duurzamer dan een grasmat uit graszaad. Er zijn wel fabrikanten van kunstgras die het verwerkingsproces behoorlijk hebben verduurzaamd zoals Visiegrass®. Als het kunstgras gazon is aangelegd is het wel duurzaam te noemen omdat er geen water hoeft worden gegeven, niet bemest en gemaaid hoeft te worden.

Is kunstgras moeilijk te leggen?

Kunstgras is eenvoudig te leggen. Als u bij de aankoop niet bespaart op de juiste materialen kunt u heel lang genieten van een mooie kunstgrasmat. Sierbestrating-Nederland adviseert om altijd een drukverdelingsdoek onder de kunstgrasmat toe te passen.

Wat is het onderhoud bij kunstgras?

Het onderhoud van kunstgras bestaat voornamelijk uit het snel verwijderen van blad en vuil. Eén of twee keer per jaar is het goed om de vezels die plat gaan liggen op te borstelen en na verloop van tijd kan het nodig zijn om het kunstgras opnieuw te bezanden.

Hoe maak je kunstgras schoon?

Kunstgras is makkelijk schoon te maken met water en een borstel en indien nodig bij hardnekkige vlekken een milde zeep zoals Fixs bioreiniger.

Algemene tips over kunstgras

Sierbestrating-Nederland geeft u graag een paar algemene adviezen die goed zijn om in gedachte te houden als u kunstgras wil kopen of al kunstgras heeft.

ALGEMENE TIPS KUNSTGRAS

 • Ga niet voor het voordeligste kunstgras maar kies voor een goede kwaliteit kunstgrasmat zoals Visiegrass®.
 • Denk van te voren na over hoe u de kunstgrasmat gaat gebruiken. Gaan uw kinderen er veel op spelen of is het vooral een siergazon. Voor elk doel is andere mat het geschiktst.
 • Let op met barbecueën op kunstgras. Omdat het een kunststof is kan het gaan smeulen als er hete voorwerpen op komen te liggen.
 • Gebruik geen kunstgras op plekken met diepe schaduw, om alg- en mosgroei te voorkomen.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €2500,00 Gratis bezorging*
Bezoek onze showroom