Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

Waarom Keramische Tegels Kiezen

wat zijn keramische terrastegels

Keramische tegels zijn tegels die gemaakt zijn van keramiek. Keramiek wordt gemaakt van klei of leem en de tegel wordt op een zeer hoge temperatuur gebakken. Door het productieproces krijg je een tegel die zeer sterk is. De tegels zijn eenvoudig te reinigen en hebben een zeer lage vochtopname. Ze zijn uitstekend bestand tegen strooizout, schimmels en mos. Door deze kenmerken worden de tegels veel gebruikt voor zowel binnen- als buitenvloeren, op balkons en dakterrassen, rondom zwembaden en in de tuin.

KERAMISCHE TEGELS VOORDELEN

Keramische terrastegels hebben zeker voordelen ten opzichte van terrastegels van beton of natuursteen. Een aantal bijzondere kenmerken van keramiek zijn:

 • Gemakkelijk te reinigen
 • Krasvast en slijtbestendig
 • Kleurvast, kleur vervaagt niet
 • Alle bedenkbare oppervlaktestructuren en kleuren mogelijk
 • Vorstbestendig
 • Maatvast
 • bestand tegen strooizout
 • Onderhoudsvriendelijk

Keramische tegels hebben dus een aantal voordelen ten opzichte van betontegels. Keramische terrastegels zijn bijvoorbeeld kleurvaster dan een betontegel, krasvast en nemen geen vuil op. Ook zijn keramische tegels makkelijker te reinigen dan de meeste betontegels. Het assortiment keramische buitentegels wat Sierbestrating-Nederland aanbiedt heeft een stroef oppervlak zodat de tegels in de winter niet gevaarlijk glad worden.

Keramische terrastegels nadelen

De aanschafprijs is voor velen het grootste nadeel van keramische buitentegels. Als je echter kijkt na hoelang keramische terrastegels mooi en goed blijven t.o.v goedkopere betontegels dan is het prijsverschil aanzienlijk kleiner.

Een ander nadeel volgens sommigen is dat de aanleg van een terras van keramische buitentegels specialistisch werk is wat je waarschijnlijk moet uitbesteden. Dit geldt vooral voor de keramische terrastegels van 2 cm dik. Als deze tegels niet stabiel worden gelegd kunnen ze breken wanneer ze belast worden. De Cerasolid en Kera Full Body keramische terrastegels van 3 cm zijn makkelijker zelf te verwerken. Om de aanleg te vergemakkelijken adviseert Sierbestrating-Nederland aan om onder de tegels oxxobase-platen te leggen.

Nadelen keramische terrastegels.

 • Aanschafprijs
 • Kostbare verwerking
 • Herstelwerk is een stuk lastiger
 • de opbouw van de ondergrond vergt veel aandacht

Keramische terrastegels kiezen bij Sierbestrating-Nederland

Bij Sierbestrating-Nederland kunt u kiezen uit het complete assortiment keramische terrastegels. U kunt kiezen voor keramische terrastegels van 2cm, keramische terrastegels van 3cm, keramische tegels met onderbeton en keramische terrastegels met drainagesyteem. Wilt u meer weten over de verschillende soorten keramische terrastegels kijk dan op de pagina welke keramische tegels kiezen.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    In verband met vakantie zijn wij gesloten. Verbergen
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom