Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

Waarom Oud Hollandse Tegels Kiezen

Oud Hollandse tegel van Schellevis 

Oud Hollandse tegels van Schellevis is een zeer exclusief en hooggewaardeerd product. De tegels worden veel toegepast in ontwerpen van tuin- en landschapsarchitecten. De Oud Hollandse tegel van Schellevis is 'gewoon' een betontegel maar is wordt op website van Sierbestrating-Nederland als een aparte categorie benoemt. Wat maakt deze betontegel zo anders dan andere betontegels? Waarom is de Oud Hollandse tegel de moeite waard om te overwegen ondanks dat de tegel veel duurder is dan de meeste andere betontegels? 

kenmerken Oud Hollandse tegel Schellevis

Oud Hollandse tegels van Schellevis kenmerken zich door een aantal unieke kenmerken ten opzichte van andere betontegels.

  • kenmerkende open structuur toplaag Oud hollandse tegels
  • leverbaar van kleine tot zeer grote afmetingen in Oud hollandse tegels
  • groot assortiment van bijpassende producten in Oud hollandse tegels, zoals traptreden en stapelblokken
  • duurzaamheid en levensduur van Oud hollandse tegels

kenmerkende open structuur Schellevis tegel

De Oud Hollandse tegels zijn tegels zonder facet die als unieke kenmerk hun open topstructuur hebben. De toplaag geeft de tegel een heel natuurlijke uitstraling en doet de tegel meer op een natuursteen tegel lijken dan beton. Heel veel andere fabrikanten hebben dit kenmerk proberen na te boosten maar niet met hetzelfde resultaat.

afmetingen van klein tot zeer grote Schellevis tegels

Een andere uniek kenmerk van de Oud hollandse tegel is de beschikbare afmetingen van de tegel. In de meest gebruikte kleuren antraciet en grijs zijn de tegels leverbaar in afmetingen van 20x20 tot en met reusachtige afemtingen als 120x120, 150x120 en 200x100. Een aantal formaten is leverbaar in diktes van 10 en 12 cm. Je zou de tegels dan met een hoek op elkaar kunnen leggen en zo een meanderende trap in de tuin kunnen maken. 

veel bijpassende producten Schellevis tegels

Nog een bijzonder kenmerk van de tegels is dat Schellevis een enorm assortiment heeft van bijpassende producten, als zitbanken, opsluitbanden in veel verschillende hoogtes, stapelblokken, trapelementen, klinkers, bielzen en zwembadranden. Door dat brede assortimenten is het echt mogelijk om een eenheid van uw tuin te maken. De tegels laten zich heel mooi combineren met gebakken straatstenen. 

Duurzame bestrating met Oud Hollandse tegels

Een belangrijk kenmerk van de Oud Hollandse tegels Schellevis zijn hun duurzaamheid. Dit begint bij de productie van de tegel. De producent zegt daarover: ''Om het milieu en onze leefomgeving te steunen maken wij gebruik van binnenvaartschepen om grondstoffen aan te voeren, energiezuinige productiemethodes en selecteren wij onze leveranciers niet alleen op kwaliteit maar ook op milieuvriendelijkheid. Daarnaast is beton 100% recyclebaar''. De producten van Schellevis hebben het NL Greenlabel.

Daarnaast gaan de Oud Hollandse tegels van Schellevis jarenlang mee. Veel van hun tegels en ook de opsluitbanden zijn gewapend en daardoor sterker dan andere  betontegels of banden in vergelijkbare afmetingen. Beton is een product dat normaal gesproken na het verstrijken van de tijd inboet op de uitstraling van het product. De Oud Hollandse tegels van Schellevis krijgen met het verstrijken van de tijd alleen maar meer uitstraling.

Oud Hollandse tegel Schellevis kopen

Of de Oud Hollandse tegels van Schellevis de keuze voor u hangt vooral af of u ze mooi vindt of niet. Het is een kwaliteitsproduct met veel bijzondere kenmerken. U vindt het complete assortiment aan Oud Hollandse Schellevis producten bij Sierbestrating-Nederland. Is het toch niet de tegel die u zoekt dan vindt u bij ons een heel groot assortiment aan andere betonnen en keramische terrastegels.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    In verband met vakantie zijn wij gesloten. Verbergen
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom