Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

Welke Beton stenen en klinkers kiezen

Tuintegels met Coating

Wat zijn beton stenen en klinkers?

Beton stenen en klinkers worden veelzijdig gebruikt. Ze zijn zeer geschikt voor het verharden van uw oprit of het creëren van een wandelpad door uw tuin. Ook voor het leggen van een terras zijn deze klinkers zeer geschikt. Qua kleur, formaten en vorm is er voldoende keuze. Mogelijkheden met facet, nabewerking uitwassen of trommelen zorgen voor nog meer variatie. Een betonklinker is een sterke steen van beton en bestand tegen zware belasting, vorstbestendig en betaalbaar. Het is tijdloos en past in iedere tuin.

Bij Sierbestrating-Nederland bieden wij verschillende soorten betonstenen & klinkers aan:

  • Beton stenen en klinkers met facet
  • Beton stenen en klinkers met een kleurechte deklaag
  • Beton stenen en klinkers door-en-door steen

Beton stenen en klinkers met facet

Een facet-rand is een schuine vlakke kant aan een tegel of steen. Een facet-rand is tegen het voorkomen van beschadigingen aan de randen en of hoeken van de klinker.
Stel dat de klinker iets na zakt, dan kan het zijn dat de bovenste randen van de stenen tegen elkaar aan schuren. Daardoor kunnen randjes aan de klinker beschadigen. Een facetrand voorkomt dit, dit wordt ook wel vellingkant genoemd. Vaak zijn de klinkers zonder facet-rand voorzien van een afstandhouder. Deze zit aan de zijkant van de steen en zorgt ervoor dat de stenen niet te strak tegen elkaar aan liggen. Dit maakt de kans op beschadigen kleiner.

Beton stenen en klinkers met een kleurechte deklaag

Om de kleur lang mooi te houden wordt er een speciale kleurhoudende deklaag aangebracht.
De kleuren kunnen met een deklaag beter behouden worden en voorkomt een snelle slijtage en is en minder gevoelig voor vervuiling.

Beton stenen en klinkers door-en-door steen

Bij een door-en-door klinker of steen is de gehele beton klinker gekleurd. Er is gebruik gemaakt van 1 laag beton waardoor de gehele steen van hetzelfde gekleurde materiaal gemaakt

Onderhoud van betonstenen

Betonklinkers kunt u beter niet met een hogedrukspuit reinigen, dit beschadigt de klinker. De bestrating heeft behoorlijk te lijden onder de druk van de hogedrukreiniger.
Op deze pagina kunt u terecht voor alle onderhoudstips.

Ons assortiment Strakke betonstenen

Tuinvisie Strackstone - door en door gekleurde betonsteen 

Strackstone een strakke straatsteen

>>>Strackstone

De Strackstone is een door-en-door gekleurde betonsteen zonder facet. Een steen die de sfeer uitademt van een straatbaksteen. Deze steen is bovendien voorzien van een hydrofobeermiddel. Dit zorgt ervoor dat de steen waterafstotend is waardoor vocht en vuil minder snel in het oppervlak dringen. De betonsteen is geschikt voor een oprit, terras en tuinpad.
De steen is verkrijgbaar in acht kleuren : wijnrood, wijnrood-antraciet, wijnrood-havanna, antraciet, wijnrood-oker, havanna, havanna-antraciet en oker. En is leverbaar in de maat 21x7x8 cm.

Tuinvisie strakke betonsteen door en door gekleurd

Metro vlaksteen door en door gekleurd

>>>Metro vlaksteen

De Metro Vlaksteen is een betonsteen geschikt voor een oprit, tuinpad of terras. Het is een strakke betonsteen is een door-en-doorsteen en volledig gekleurd. Deze steen past in een mooie trendy, moderne tuin en heeft een mooi formaat. De Metro Vlaksteen is leverbaar in de afmeting 20x30x6 cm en in drie verschillende kleuren waaronder antraciet , grijs-zwart. en terra geel. De kleuren antraciet en grijs-zwart zijn ook leverbaar in de afmeting 20x30x4 cm en is alleen geschikt voor tuinpad of terras.

Ons assortiment betonstenen met Facet

Tuinvisie Betonsteen met Facet deklaag en Geïmpregneerd

Tremico betonsteen met deklaag

>>>Tremico

Deze betonklinkers zijn voorzien van een facet en worden geproduceerd met een deklaag. De deklaag voorkomt een snelle slijtage en is en minder gevoelig voor vervuiling. De tremico is een betonklinker die geschikt is voor een grote diversiteit aan tuinstijlen. De betonklinkers zijn leverbaar in 11 verschillende kleuren: Oud bont, Brons, Antraciet, Twents bont, Grijs, Heide, Texels bont, Rood-zwart, Bont en Zeeuws bont. en verkrijgbaar in verschillende formaten. Ook verkrijgbaar in waalformaat en dikformaat.

Tremico betonsteen met deklaag

>>>Metro trommelsteen

De metro trommelsteen is te krijgen in zes verschillende kleuren en worden plat geproduceerd. Verkrijgbaar in grijs/zwart, rood genuanceerd, terrageel, antraciet, brons genuanceerd en in bruin-zwart. Dit is een door-en-doorsteen met verouderde uitstraling en past geweldig in elke tuin. Deze getrommelde stenen zijn ook geschikt voor uw oprit. Met de Metro trommelsteen zit u altijd goed. Leverbaar in de formaten: 15x20x6 cm, 20x30x6 cm, Dikformaat 21x7x7 cm en Waalformaat 20x5x7 cm

Waarom Sierbestrating Nederland

Sierbestrating-Nederland is het adres voor de aanschaf van bestrating of terrastegels.
Doe uw voordeel met de gemakkelijke navigatie door de webwinkel van Sierbestrating-Nederland en maak uw keuze door de gewenste producten toe te voegen aan uw winkelwagen en verzend na goedkeuring uw bestelling.

Onze sterke punten en voordelen:

  • Vakkundige snelle levering binnen 2 tot 3 werkdagen 
  • Uiterst scherpe prijzen
  • Uitstekend advies van deskundig personeel

Heeft u een vraag of wilt u informatie ontvangen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 085-130 56 49. Of stuur u ons dan gerust een mail.

Voor beton stenen en klinkers bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    In verband met vakantie zijn wij gesloten. Verbergen
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom