Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

Welke Betontegels Kiezen

Het aanbod in betontegels is enorm. Een keuze maken uit het enorme assortiment betontegels is niet makkelijk. Het is wel verstandig om de tijd te nemen om de verschillende tegels te vergelijken. Welke tegel u ook kiest, ons gehele assortiment is van hoge kwaliteit. Maar elke soort tegel heeft zijn voor- en tegens. De soort betontegel bepaalt voor een deel ook de sfeer in uw tuin en wat voor functie het terras of pad krijgt kan voor een deel bepalen welke betontegel het meest geschikt is om te gebruiken.

DE VERSCHILLENDE SOORTEN BETONTEGELS

Bij betontegels zit het grote verschil vooral in de nabehandeling die de tegels hebben gekregen tijdens het verwerkingsproces. Ook is er verschil in welke tegel voor welke toepassing het beste is. Op onze website wordt nog een verdere verdeling gemaakt in betontegels, Oud Hollandse betontegels van Schellevis zijn een aparte categorie onder terrastegels. Dit komt vanwege de unieke kenmerken van deze betontegel. Deze worden op deze pagina kort belicht. Kijk voor meer informatie ook eens op onze keuzehulp & advies op de pagina Waarom Oud Hollandse tegels kiezen?

Soorten betontegels, DE VOOR EN NADELEN

In betontegels is een onderscheid te maken in de afwerking van de toplaag en nabehandeling van de tegel. Je hebt onbehandelde betontegels, geïmpregneerde betontegels en gecoate betontegels.

BETONTEGELS ONBEHANDELD

Voordelen: De tegels zijn goedkoop in aanschaf en gemakkelijk te leggen

Nadelen: Deze tegels nemen meer vocht en vuil op, ook kan er kalkuitbloei voorkomen. De kleurpigmenten van veel onbehandelde tegels vervagen sneller.

Assortiment: aan te bevelen goedkope onbehandelde betontegels zijn: Tuinvisie stoeptegels

BETONTEGELS GEÏMPREGNEERD

De impregnering houdt in dat er een vloeistof in de toplaag wordt aangebracht die zorgt voor dat de tegels water en vuilafstotend zijn.

Voordelen: Nemen minder snel vuil en vocht op en zijn toch goedkoop in aanschaf. Ook zijn ze gemakkelijk te leggen, en het impregneren verdiept de kleur.

Nadelen: Er kan soms kalkuitbloei voorkomen, en er is maar een beperkte keuze. De kleurpigmenten van de tegel vervagen bij een aantal geïmpregneerde tegels waardoor de tegels wat lichter van kleur worden.

Assortiment: aan te bevelen geïmpregneerde betontegels zijn: Tuinvisie Tremico betontegel

BETONTEGELS GECOAT

Gecoate betontegels zijn voorzien van extra beschermlaag, die er voor zorgt dat de tegel beter bestand is tegen mos, algen, vuil en vlekken.

Voordelen: Onderhoudsvriendelijk en gemakkelijker schoon te houden. De tegel is wat krasvaster en de kleur is door de coating meer verdiept. Kalkuitbloei komt bijna niet voor. Vuil hecht zich minder snel en de tegel neemt minder vocht op.

Nadelen: Coating slijt heel langzaam gedeeltelijk weg. De tegel is duurder in de aanschaf.

Assortiment: aan te bevelen gecoate betontegels zijn: Tuinvisie Intensa betontegel; Tuinvisie Furora betontegel; Tuinvisie Axenta betontegel

OUD HOLLANDSE TEGEL SCHELLEVIS, DE VOORDELEN.

De betontegels Oud Hollands Schellevis zijn een topproduct dat zich in de loop der jaren bewezen heeft. De tegel heeft een kenmerkende exclusieve uitstraling met een open topstructuur en wordt in tegenstelling tot de meeste betontegels alleen maar mooier in de loop van de tijd. Het is een betontegel met de uitstraling van natuursteen.

Voordelen: Zeer duurzaam vervaardigde tegel, verkrijgbaar in een enorm assortiment met bijpassende andere tuinelementen. Exclusieve uitstraling en verkrijgbaar in zeer grote afmetingen. Zeer goed te combineren met gebakken bestrating

Nadelen: Duurder in aanschaf dan andere betontegels, kleur van de tegel vervaagt wat in de loop van de tijd. Liefhebberstegel, of je houdt ervan of niet.

Voor meer informatie over Oud Hollandse tegels kijk op de pagina Keuzehulp&advies / Waarom Oud Hollandse tegel kiezen?

AANDACHTSPUNTEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN BETONTEGEL

Naast de oppervlaktebehandeling en de prijs van de betontegel speelt ook de toepassing van de betontegel een rol in de uiteindelijke keuze. Niet alle betontegels zijn bijvoorbeeld geschikt voor de oprit.

betontegels voor de oprit

Betontegels die geschikt zijn voor de oprit hebben een minimale dikte, vaak vellingskanten om het afbreken van hoeken van de tegel te voorkomen, en afstandhouders op de betontegel. Op onze website vindt alle beschikbare geschikte betontegels onder de categorie Terrastegels - geschikt voor de oprit. Naast de betontegels in die categorie zijn ook alle Oud Hollandse betontegels van 7cm en dikker te gebruiken voor een opritbestrating.

Terras betontegels in de schaduw

Heeft u een zonnige tuin of een tuin in de schaduw van de bomen? Als het aan te leggen terras in de schaduw ligt zijn onbehandelde en geïmpregneerde betontegels echt af te raden. Ga dan voor gecoate tegels ondanks dat ze wat duurder zijn om te voorkomen dat u snel met een groen terras met alg- en mosgroei te maken heeft.

Terras betontegels om buiten te eten

Wilt u uw terras vooral gebruiken om met zijn allen buiten te eten en te barbecueën dan is het verstandig om te kiezen voor of keramische tegels of gecoate tegels zodat eventuele vetvlekken, wijnvlekken en andere etensvlekken makkelijk te verwijderen zijn. Ook vanwege het vele schuiven van stoelpoten over zo’n terras zijn keramische tegels het overwegen waard.

betontegels kopen bij Sierbestrating-Nederland

De betontegels die we verkopen zijn 1e keus A kwaliteit. Het grote voordeel van betontegels is natuurlijk de ruime keuze in kleuren en structuren voor een voordelige prijs. Om u verder te helpen bij het kiezen van DE tegel voor uw terras vindt u op onze website terrastegels praktisch onderverdeeld in de verschillende soorten tegels. Heeft u nog vragen over een specifiek product dan helpen we u graag.

veelgestelde vragen betontegels

wat is het verschil tussen een betontegel en een keramische tegel?

Keramische tegels hebben een aantal voordelen ten opzichte van betontegels. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld kleurvaster dan een betontegel, krasvast en nemen geen vuil op. Ook zijn keramische tegels makkelijker te reinigen, gewoon met water en zeep, Bijna elk motief is mogelijk, zelfs echt lijkend houtmotief. Wat is dan het nadeel ten opzichte van een betontegel? De aanschafprijs ligt over het algemeen hoger dan bij een betontegel en de verwerking vraagt meer aandacht dan bij een betontegel

wat is het verschil tussen een geïmpregneerde en een gecoate betontegel?

Door zowel een coating als een impregnering van de tegel wordt de betontegel verduurzaamd. Het grote verschil is dat een coating een beschermlaag is die op de tegel aangebracht wordt na het productieproces De tegel krijgt dus een verdichte beschermlaag. Een impregnering wordt in de tegel aangebracht tijdens het productieproces De tegel heeft dus geen verdichte toplaag maar een beschermlaag in het product is verwerkt. Door zowel een impregnering als een coating wordt de tegel minder poreus en neemt hij minder vocht op. Beide beschermlagen zorgen voor een vuilafstotend en makkelijker te onderhouden terrastegel. Een gecoate toplaag geeft de tegel wel een exclusievere uitstraling.

wat is het verschil tussen een betontegel en een Schellevis oud hollandse betontegel?

Oud Hollandse tegels van Schellevis kenmerken zich door een aantal unieke kenmerken ten opzichte van andere betontegels.

  • kenmerkende open structuur toplaag Oud hollandse betontegels
  • leverbaar van kleine tot zeer grote afmetingen in Oud hollandse betontegels
  • groot assortiment van bijpassende producten in Oud hollandse betontegels, zoals traptreden en stapelblokken
  • duurzaamheid en levensduur van Oud hollandse betontegels

welke betontegels zijn geschikt voor de oprit?

Vooral de dikte van de betontegel maar ook de afwerking van de toplaag bepaalt of een betontegel bruikbaar is voor de oprit. Om het u makkelijk te maken heeft Sierbestrating-Nederland onder terrastegels een aparte categorie 'Geschikt voor de oprit' met alle geschikte terrastegels. Zoekt u grootformaattegels die zware belastingen aankunnen kijk dan ook onder terrastegels; Oud Hollandse tegels Schellevis. Deze producent heeft in het assortiment grote tegels met een dikte van 8,10 en 12 cm.

Waarom is de ene betontegel veel duurder dan de andere betontegel?

Vaak hangt de prijs samen met de nabehandeling die de betontegel heeft gehad. Gecoate betontegels zijn over het algemeen duurder in aanschaf maar blijven langer mooi en zijn kleurvaster. Oud Hollandse Schellevis tegels zijn duurder dan andere betontegels maar hebben een zeer lange levensduur, zijn zeer slijtvast en duurzamer dan veel andere betontegels.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom