Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

Welke Keramische Tegels Kiezen

Keramische Tuintegels

 

Wat zijn keramische tuintegels?

De hoofdbestanddelen van keramiek zijn zand en klei of leem. Een keramische tegel is dus eigenlijk niet meer dan onder zeer hoge temperaturen gebakken klei. Uw koffiekopje of badkamertegels bijvoorbeeld zijn ook producten van keramiek. Door het verhitten wordt de klei keihard en krijgt een zeer dichte structuur. Keramische tegels zijn sterk en hebben een zeer lage vochtopname. Juist door hun hardheid en lage vochtopname zijn de tegels een goed alternatief voor traditionele sierbestrating. Ten opzichte van betontegel of natuursteen heeft keramische bestrating zeker voordelen.

Keramische tegels zijn uiterst kleurvast, het is een gebakken product en de kleur vervaagt niet in de loop der jaren. Daarnaast zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk. Schuivende tuinstoelen, naaldhakken en rijdend kinderspeelgoed veroorzaken dus niet snel beschadigingen op uw nieuwe tegels. Door de zeer dichte structuur hecht vuil zich niet snel aan het oppervlak van de tegels. 
De terrastegels kunnen gemakkelijk schoon gemaakt worden met wat water en eventueel wat zeep. Ook in de winter biedt deze tegel voordelen, omdat de tegel goed bestand is tegen strooizout. Het assortiment keramische buitentegels wat Sierbestrating-Nederland aanbiedt heeft een stroef oppervlak zodat de tegels in de winter niet gevaarlijk glad worden.

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en looks, tot natuurgetrouw houtstructuur aan toe.

Voordelen en eigenschappen van keramische tegels:

 • Krasvast
 • Slijtbestendig
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Kleurvast 
 • Mooi natuurgetrouw uiterlijk
 • Alle bedenkbare oppervlaktestructuren en kleuren mogelijk
 • Sterk
 • Vorstbestendig
 • Maatvast
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Neemt nauwelijks water op <0,2%

soorten keramische tegels Sierbestrating-Nederland

Keramische tegels 2 cm

Keramische terrastegels 2cm

Keramische tuintegels 2cm hebben zoals hierboven eerder vermeld veel voordelen. Bij Sierbestrating-Nederland kiest u uit diverse kleuren en formaten. Naast de 60x60 leveren wij ook het formaat 120x30x2. Op onze website vind u een compleet assortiment keramische buitentegels 2 cm. Bent u op zoek naar een opvallende, onderhoudsvriendelijke vloer? Dan is de hout serie misschien iets voor u. De tegels in deze serie kenmerken zich door het houtmotief en de slanke afmeting. Met het formaat 120x30x2 centimeter, lijkt het net van u parket in uw tuin heeft liggen. 

Keramische terrastegel 3 cm

Deze keramische buitentegels, van 3cm dik, bestaan ​​uit puur keramiek en kunnen rechtstreeks in het zand gelegd worden. Het is een mooi en duurzaam product. Keramische tuintegels hebben als voordeel dat ze krasbestendig, kleurvast en ook nog eens eenvoudig te reinigen zijn. Tevens zijn deze keramische tuintegels geschikt voor de oprit. Bekijk ons ​​aanbod keramische tegels 3 cm dik.

Ceramidrain tegels

De ceramidrain is een nieuwe innovatieve tuintegel. De tegel is verkrijgbaar in het formaat 60x60x4 cm en is geheel recyclebaar en vorstbestendig. Deze tegel is snel en eenvoudig te verwerken en heeft een uniek systeem. Door een speciale samenstelling kan deze tegel regen opvangen, bufferen en laten infiltreren in de grond. De tegel heeft een plugverbinding. De bovenlaag van de tegel bestaat uit een keramische tegel van 16 millimeter dik. De kunststof onderste laag heeft een open structuur en een wateropslagcapaciteit van 22 liter per m2. De twee lagen van de tegel zitten aan elkaar door een gepatenteerde spreidplugverbinding. De lagen zijn onafscheidelijk van elkaar. En zijn vorstbestendig. Door de Plug- & layverbinding kunt u de tegels in elkaar schuiven en is het leggen van de ceramidrain vrij gemakkelijk.

Kera Twice keramiek met onderbeton

Met de Kera Twice keramische tegels heeft Excluton® een terrastegel ontwikkeld die het beste van twee werelden combineert. De bovenlaag van de tegel bestaat uit Topkwaliteit Italiaans keramiek van twee centimeter dikte gecombineerd met een onderlaag van beton van 3 tot 4 cm dikte. De Kera Twice keramische tegel van Excluton® heeft daardoor het verwerkingsgemak van een betontegel en de voordelen van een onderhoudsvriendelijk terras van keramische tegels. Het assortiment van de Kera Twice serie van Excluton® is zeer uitgebreid met veel kleuren en in verschillende formaten in 45x90, 60x60 en 90x90.

veelgestelde vragen

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN KERAMISCHE BINNENTEGELS EN TERRASTEGELS?

Gebruik nooit keramische binnentegels voor uw terras buiten. De meeste keramische binnentegels zoals bijvoorbeeld uw wandtegels in de badkamer of in de keuken hebben een glimmend oppervlak, de glazuurlaag. Daardoor is de tegels nog makkelijker te reinigen en hecht kalk zich minder. Waarom worden keramische terrastegels niet geglazuurd. Simpelweg omdat de tegels als ze nat worden dan gevaarlijk glad worden. Gebruik geen keramische binnentegels voor uw terras.

BESCHADIGEN KERAMISCHE TUINTEGELS MAKKELIJK?

Nee, keramische tegels zijn harder en sterker dan bijvoorbeeld betontegels. Daarbij is het wel heel belangrijk dat de tegels op de juiste manier zijn gelegd zodat bijvoorbeeld in de winter de tegel niet opvriezen. Juist vanwege de harde structuur is het wel belangrijk op te letten op puntbelasting, bijvoorbeeld een bloempot of een koffiekopje die valt op de tegels. Vanwege het harde oppervlak kan er dan een schilfer van de tegel afbreken.

ZIJN KERAMISCHE TEGELS GESCHIKT VOOR DE OPRIT?

Niet alle keramische terrastegels zijn geschikt voor de oprit. de meeste tegels zijn 2 cm dik en ongeschikt voor een oprit. Gebruik voor de oprit ons assortiment keramische tegels van 3 cm dikte.

HOE VERWERK JE KERAMISCHE TEGELS?

Hoe goed keramische buitentegels ook zijn, alles staat en valt met de manier waarop het product verwerkt wordt. Door de geringe dikte en het bijbehorende behorende lage gewicht van keramische tegels (de meeste zijn slechts 2 centimeter dik), moet er extra aandacht worden besteed aan de onderbouw. Laat het leggen bij voorkeur over aan een vakman.

Tips voordat u begint met leggen van keramische tegels:

 1. Begin altijd haaks, blijf tijdens het bestraten ook haaks werken.
 2. Verleg de keramische tegels met een voeg, zo voorkomt u beschadigingen aan de
  randen.
 3. Zaag de tegels (met een dichte diamantschijf) op maat af wanneer u niet uit komt
  met het patroon. Zaag altijd nat.
 4. Spoel de afgezaagde tegels na met schoon water, zo voorkomt u vlekvorming.

Bekijkt u ook eens ons complete aanbod keramische tegels .

KERAMISCHE TEGELS KOPEN BIJ SIERBESTRATING NEDERLAND

Op onze website vindt u snel en overzichtelijk alle producten die we kunnen leveren. Wij bieden uw het gehele assortiment Tuinvisie® en Excluton® tuinmaterialen. Waaronder: stenen en klinkers, tuinverlichting, stapelblokken, schuttingen en tuinhout, grind/ split en zand, voegzand, afwatering en natuurlijk keramische tegels.

U vindt bij ons een heel breed assortiment aan keramische tuintegels in verschillende maten, kleuren en structuren.

Bij Sierbestrating-Nederland bent u zeker van zeer snelle levertijden, uiterst scherpe prijzen en uitstekend telefonisch advies van deskundig personeel. Heeft u een vraag of wilt u informatie ontvangen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 085- 130 56 49. Of stuurt u ons een e-mail. 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom