Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

Welke Tuintegels Kiezen

Keramische Tuintegels

Een nieuw terras aanleggen of een bestaand terras vervangen. Het klinkt eenvoudig, even nieuwe tuintegels uitzoeken en de stratenmaker of hovenier kan aan de slag. Om u op weg te helpen een keuze te maken vindt u hieronder een vergelijk van betonnen tuintegels en keramische tuintegels. Het is goed om de tijd te nemen om de verschillende tuintegels te vergelijken. Welke tuintegel u ook kiest, ons gehele assortiment is van hoge kwaliteit. Maar elke soort tuintegel heeft zijn voor- en tegens. Wat de juiste keuze is voor u wordt deels bepaald door wat u het belangrijkste vindt, zaken zoals duurzaamheid, onderhoudsgemak, kleurvastheid, geschikt voor verkeersbelasting etc.

DE VERSCHILLENDE SOORTEN TUINTEGELS

Het makkelijkst zijn de tuintegels in te delen op basis van gebruikt materiaal; betonnen tuintegels / keramische tuintegels  en natuurstenen tuintegels. Op onze website wordt nog een verdere verdeling gemaakt in betonnen tuintegels, Oud Hollandse tuintegels van Schellevis zijn een aparte categorie onder terrastegels. Dit komt vanwege de unieke kenmerken van deze tuintegel. Deze worden op deze pagina kort belicht. Kijk voor meer informatie ook eens op onze keuzehulp&advies op de pagina Waarom Oud Hollandse tegels kiezen?

Het verschil tussen keramische tuintegels en betonnen tuintegels wordt op deze pagina verder behandelt. Bent u van plan om een keramische tuintegel te kopen dan vindt verdere informatie op de pagina onder Keuzehulp& advies, Welke keramische tegel kiezen?

Bij betonnen tuintegels zit het grote verschil vooral in de nabehandeling die de tuintegels hebben gekregen tijdens het verwerkingsproces. Ook is er verschil in welke tuintegel voor welke toepassing het beste is.

Een keramische of een betonnen tuintegel kiezen

De keuze voor een keramische tuintegel of betonnen tuintegel maken veel personen op basis van hun budget. Keramische tuintegels zijn over het algemeen behoorlijk duurder dan een betontegel. Waar mooie betonnen tuintegels te koop zijn vanaf ongeveer 25 euro tot 40 euro m2 kosten keramische tuintegels al gauw meer dan 40 euro per m2. (Een uitzondering zijn betontegels van Oud Hollandse tegels Schellevis die qua prijsklasse te vergelijken zijn met keramische tuintegels). Wel zijn er aantal goede argumenten voor het toepassen van keramische tuintegels voor uw terras in plaats van betonnen tuintegels. De soorten betontegels zijn onderverdeeld in afwerking van de toplaag en nabehandeling van de tegel.

KERAMISCHE TUINTEGELS

Voordelen: zeer krasvast, kleurecht en de meest onderhoudsvriendelijke tuintegel. Zeer lange levensduur, goed bestand tegen strooizout en weersinvloeden. Vuil hecht zich niet aan de tuintegel. Zeer ruim assortiment in verschillende structuren en designs.

Nadelen: Duurder in aanschaf, en de verwerking kost meer tijd.

TUINTEGELS ONBEHANDELD

Voordelen: De tegels zijn goedkoop in aanschaf en gemakkelijk te leggen

Nadelen: Deze tegels nemen meer vocht en vuil op, ook kan er kalkuitbloei voorkomen. De kleurpigmenten van veel onbehndelde tegels vervagen langzaam

TUINTEGELS GEÏMPREGNEERD

De impregnering houdt in dat er een vloeistof in de toplaag wordt aangebracht die zorgt voor dat de tegels water en vuilafstotend zijn.

Voordelen: Nemen minder snel vuil en vocht op en zijn toch goedkoop in aanschaf. Ook zijn ze gemakkelijk te leggen, en het impregneren verdiept de kleur.

Nadelen: Er kan soms kalkuitbloei voorkomen, en er is maar een beperkte keuze. De kleurpigmenten van de tegel vervagen bij een aantal geimpregneerde tegels waardoor de tegels wat lichter van kleur worden

TUINTEGELS GECOAT

Gecoate betontegels zijn voorzien van extra beschermlaag, die er voor zorgt dat de tegel beter bestand is tegen mos, algen , vuil en vlekken.

Voordelen: Onderhoudsvriendelijk en gemakkelijker schoon te houden. De tegel is wat krasvaster en de kleur is door de coating meer verdiept. Kalkuitbloei komt bijna niet voor. Vuil hecht zich minder snel en de tegel neemt minder vocht op.

Nadelen: Coating slijt heel langzaam gedeeltelijk weg. De tegel is duurder in de aanschaf.

OUD HOLLANDSE TUINTEGEL SCHELLEVIS, DE VOORDELEN.

De betontegels Oud Hollands Schellevis zijn een topproduct dat zich in de loop der jaren bewezen heeft. De tegel heeft een kenmerkende exclusieve uitstraling met een open topstructuur en wordt in tegenstelling tot de meeste betontegels alleen maar mooier in de loop van de tijd. Het is een betontegel met de uitstraling van natuursteen.

Voordelen: Zeer duurzaam vervaardigde tegel, verkrijgbaar in een enorm assortiment met bijpassende andere tuinelementen. Exclusieve uitstraling en verkrijgbaar in zeer grote afmetingen. Zeer goed te combineren met gebakken bestrating

Nadelen: Duurder in aanschaf dan andere betontegels, kleur van de tegel vervaagt wat in de loop van de tijd. Liefhebberstegel, of je houdt ervan of niet.

Voor meer informatie over Oud Hollandse tegels kijk op de pagina Keuzehulp&advies / Waarom Oud Hollandse tegel kiezen?

AANDACHTSPUNTEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN TUINTEGEL

Naast de oppervlaktebehandeling en de prijs van de tegel speelt ook de toepassing van de tegel een rol in de uiteindelijke keuze. Niet alle tuintegels zijn bijvoorbeeld geschikt voor de oprit.

Tuintegels voor de oprit

Tuintegels die geschikt zijn voor de oprit hebben een minimale dikte, vaak vellingskanten om het afbreken van hoeken van de tuintegel te voorkomen, en afstandhouders op de tegel. Naast de tegels in die categorie zijn ook alle Oud Hollandse tuintegels van 7cm en dikker te gebruiken voor een opritbestrating.

tuintegels terras in de schaduw

Heeft u een zonnige tuin of een tuin in de schaduw van de bomen? Als het aan te leggen terras in de schaduw ligt zijn onbehandelde en geïmpregneerde betonnen tuintegels echt af te raden. Ga dan voor gecoate tuintegels ondanks dat ze wat duurder zijn om te voorkomen dat u snel met een groen terras met alg- en mosgroei te maken heeft.

tuintegels terras om buiten te eten

Wilt u uw terras vooral gebruiken om met zijn allen buiten te eten en te barbecueën dan is het verstandig om te kiezen voor of keramische tuintegels of gecoate tuintegels zodat eventuele vetvlekken, wijnvlekken en andere etensvlekken makkelijk te verwijderen zijn. Ook vanwege het vele schuiven van stoelpoten over zo’n terras zijn keramische tuintegels aan te bevelen.

tuintegels kopen bij Sierbestrating-Nederland

De tuintegels die we verkopen zijn 1e keus A kwaliteit. Tuinvisie®, de leverancier heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het grote voordeel van betonnen tuintegels is natuurlijk de ruime keuze in kleuren en structuren voor een voordelige prijs. Het Voordeel van Oud hollandse Schellevis tuintegels zijn de duurzaamheid en uitstraling van de tegel en het voordeel van keramische tuintegels zijn het makkelijke onderhoud en het aanbod in verschillende structuren en ontwerpen. Om u verder te helpen bij het kiezen van DE tegel voor uw terras vindt u op onze website terrastegels praktisch onderverdeeld in de verschillende soorten tuintegels. Heeft u nog vragen over een specifiek product dan helpen we u graag.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom