Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €1500,00 Gratis bezorging*
Levering met kooiaap, of kleine auto 12 meter ook mogelijk tegen meerprijs

Welke Tuintegels Kiezen

Keramische Tuintegels

WELKE TUINTEGELS KIEZEN

Een nieuw terras aanleggen of een bestaand terras vervangen. Het klinkt eenvoudig, even nieuwe tegels uitzoeken en de stratenmaker of hovenier kan aan de slag. Om u op weg te helpen een keuze te maken vindt u hieronder de voor en nadelen van betontegels en keramische tuintegels. Het is goed om de tijd te nemen om de verschillende tegels te vergelijken. Welke tegel u ook kiest, ons gehele assortiment is van hoge kwaliteit. Maar elke soort tegel heeft zijn voor- en tegens. De soort tegel bepaalt voor een deel ook de sfeer in uw tuin. En wat de juiste keuze is voor u wordt deels bepaald door wat u het belangrijkste vindt, zaken zoals duurzaamheid, onderhoudsgemak, kleurvastheid, geschikt voor verkeersbelasting etc.

DE VERSCHILLENDE SOORTEN TUINTEGELS

Het makkelijkst zijn de terrastegels in te delen op basis van gebruikt materiaal; betonnen tegels / keramische tegels / natuurstenen tegels. Op onze website wordt nog een verdere verdeling gemaakt in betontegels, Oud Hollandse tegels van Schellevis zijn een aparte categorie onder terrastegels. Dit komt vanwege de unieke kenmerken van deze betontegel. Deze worden op deze pagina kort belicht. Kijk voor meer informatie ook eens op onze keuzehulp&advies op de pagina Waarom Oud Hollandse tegels kiezen?

Het verschil tussen keramische tegels en betontegels wordt op deze pagina verder behandelt. Bent u van plan om een keramische tegel te kopen dan vindt u meer informatie op de pagina onder Keuzehulp& advies, Welke keramische tegel kiezen?

Bij betontegels zit het grote verschil vooral in de nabehandeling die de tegels hebben gekregen tijdens het verwerkingsproces. Ook is er verschil in welke tegel voor welke toepassing het beste is.

Een keramische tegel of een betontegel kiezen

De keuze voor een keramische tegel of betontegel maken veel personen op basis van hun budget. Keramische tegels zijn over het algemeen behoorlijk duurder dan een betontegel. Waar mooie betontegels te koop zijn vanaf ongeveer 25 euro tot 40 euro m2 kosten keramische tegels al gauw meer dan 40 euro per m2. (Een uitzondering zijn betontegels van Oud Hollandse tegels Schellevis sie qua prijsklasse te vergelijken zijn met keramische tegels). Wel zijn er aantal goede argumenten voor het toepassen van keramische bestrating voor uw terras in plaats van betontegels. De belangrijkste voordelen van keramische tegels t.o.v. beton zijn:

KERAMISCHE TEGELS

Voordelen: zeer krasvast, kleurecht en de meest onderhoudsvriendelijke tuintegel. Zeer lange levensduur, goed bestand tegen strooizout en weersinvloeden. Vuil hecht zich niet aan de tegel. Zeer ruim assortiment in verschillende structuren en designs.

Nadelen: Duurder in aanschaf, en de verwerking kost meer tijd.

Soorten betonnen TUINTEGELS, DE VOOR EN NADELEN

In betontegels is een onderscheid te maken in de afwerking van de toplaag en nabehandeling van de tegel.

BETONTEGELS ONBEHANDELD

Voordelen: De tegels zijn goedkoop in aanschaf en gemakkelijk te leggen

Nadelen: Deze tegels nemen meer vocht en vuil op, ook kan er kalkuitbloei voorkomen. De kleurpigmenten van veel onbehndelde tegels vervagen langzaam

BETONTEGELS GEÏMPREGNEERD

De impregnering houdt in dat er een vloeistof in de toplaag wordt aangebracht die zorgt voor dat de tegels water en vuilafstotend zijn.

Voordelen: Nemen minder snel vuil en vocht op en zijn toch goedkoop in aanschaf. Ook zijn ze gemakkelijk te leggen, en het impregneren verdiept de kleur.

Nadelen: Er kan soms kalkuitbloei voorkomen, en er is maar een beperkte keuze. De kleurpigmenten van de tegel vervagen bij een aantal geimpregneerde tegels waardoor de tegels wat lichter van kleur worden

BETONTEGELS GECOAT

Gecoate betontegels zijn voorzien van extra beschermlaag, die er voor zorgt dat de tegel beter bestand is tegen mos, algen , vuil en vlekken.

Voordelen: Onderhoudsvriendelijk en gemakkelijker schoon te houden. De tegel is wat krasvaster en de kleur is door de coating meer verdiept. Kalkuitbloei komt bijna niet voor. Vuil hecht zich minder snel en de tegel neemt minder vocht op.

Nadelen: Coating slijt heel langzaam gedeeltelijk weg. De tegel is duurder in de aanschaf.

OUD HOLLANDSE TEGEL SCHELLEVIS, DE VOORDELEN.

De betontegels Oud Hollands Schellevis zijn een topproduct dat zich in de loop der jaren bewezen heeft. De tegel heeft een kenmerkende exclusieve uitstraling met een open topstructuur en wordt in tegenstelling tot de meeste betontegels alleen maar mooier in de loop van de tijd. Het is een betontegel met de uitstraling van natuursteen.

Voordelen: Zeer duurzaam vervaardigde tegel, verkrijgbaar in een enorm assortiment met bijpassende andere tuinelementen. Exclusieve uitstraling en verkrijgbaar in zeer grote afmetingen. Zeer goed te combineren met gebakken bestrating

Nadelen: Duurder in aanschaf dan andere betontegels, kleur van de tegel vervaagt wat in de loop van de tijd. Liefhebberstegel, of je houdt ervan of niet.

Voor meer informatie over Oud Hollandse tegels kijk op de pagina Keuzehulp&advies / Waarom Oud Hollandse tegel kiezen?

AANDACHTSPUNTEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN BETONTEGEL

Naast de oppervlaktebehandeling en de prijs van de tegel speelt ook de toepassing van de tegel een rol in de uiteindelijke keuze. Niet alle tegels zijn bijvoorbeeld geschikt voor de oprit.

Tegels voor de oprit

Tegels die geschikt zijn voor de oprit hebben een minimale dikte, vaak vellingskanten om het afbreken van hoeken van de tegel te voorkomen, en afstandhouders op de tegel. Op onze website vindt alle beschikbare geschikte betontegels onder de categorie Terrastegels - geschikt voor de oprit. Naast de tegels in die categorie zijn ook alle Oud Hollandse tegels van 7cm en dikker te gebruiken voor een opritbestrating.

Terras in de schaduw

Heeft u een zonnige tuin of een tuin in de schaduw van de bomen? Als het aan te leggen terras in de schaduw ligt zijn onbehandelde en geïmpregneerde betontegels echt af te raden. Ga dan voor gecoate tegels ondanks dat ze wat duurder zijn om te voorkomen dat u snel met een groen terras met alg- en mosgroei te maken heeft.

Terras om buiten te eten

Wilt u uw terras vooral gebruiken om met zijn allen buiten te eten en te barbecueën dan is het verstandig om te kiezen voor of keramische tegels of gecoate tegels zodat eventuele vetvlekken, wijnvlekken en andere etensvlekken makkelijk te verwijderen zijn. Ook vanwege het vele schuiven van stoelpoten over zo’n terras zijn keramische tegels aan te bevelen

terrastegels van beton kopen bij Sierbestrating-Nederland

De betontegels die we verkopen zijn 1e keus A kwaliteit. Tuinvisie®, de leverancier heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het grote voordeel van betontegels is natuurlijk de ruime keuze in kleuren en structuren voor een voordelige prijs. Om u verder te helpen bij het kiezen van DE tegel voor uw terras vindt u op onze website terrastegels praktisch onderverdeeld in de verschillende soorten tegels. Heeft u nog vragen over een specifiek product dan helpen we u graag.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €1500,00 Gratis bezorging*
Levering met kooiaap, of kleine auto 12 meter ook mogelijk tegen meerprijs