Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven € 799,00 Gratis bezorging*
Transportkosten onder € 799,00 - € 95,00 Transport*

Welke Tuintegels Kiezen

Welke Tuintegels Kiezen

Een nieuw terras aanleggen of een bestaand terras vervangen. Het klinkt eenvoudig, even nieuwe tegels uitzoeken en de stratenmaker of hovenier kan aan de slag. Om u op weg te helpen een keuze te maken vindt u hieronder de voor en nadelen van betontegels en keramische tuintegels. Waarom de juiste tuintegels kiezen zo belangrijk is? Omdat de tuintegels ook de sfeer in uw tuin bepalen.  

Tuintegels de verschillen en de kwaliteit

Hieronder een kort overzicht tussen de voordelen en nadelen van betontegels of keramische buitentegels. Ook de kwaliteit tussen de betontegels wordt hier na besproken. De voor en nadelen van Betontegels zit hem in de behandeling die de tegels wel of niet gehad hebben. En ook de toplaag van de tegel bepaalt de kwaliteit.

Tuintegels van beton de voor en nadelen

De betontegels zijn onderverdeeld in 3 categorieën:

1- Betontegels onbehandeld 

Voordelen: De tegels zijn goedkoop in aanschaf, gemakkelijk te leggen en recyclebaar dus milieu vriendelijk. 

Nadelen: Deze tegels nemen snel vocht en vuil op, ook kan er kalkuitbloei voorkomen.

2- Betontegels geïmpregneerd

Voordelen: Nemen minder snel vuil en vocht op en zijn goedkoop in aanschaf. Gemakkelijk te leggen en milieu vriendelijk / recyclebaar.

Nadelen: Er kan soms kalkuitbloei voorkomen, en er is maar een beperkte keuze.

3- Betontegels gecoat

Voordelen: Onderhoudsvriendelijk en gemakkelijker schoon te maken.

Nadelen: Coating slijt langzaam weg, en iets duurder in de aanschaf.

Keramische Tuintegels de voor en nadelen

Voordelen: Krasvast, kleurecht en de meest vriendelijke tuintegel in onderhoud. Een lange levensduur en een ruime keuze.

Nadelen: Duurder in aanschaf, en de verwerking kost meer tijd.

Tuintegels kwaliteit 

Alle betontegels die we verkopen zijn 1e keus A kwaliteit. Tuinvisie de leverancier heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het voordeel bij alle betontegels is natuurlijk de ruime keuze in kleuren en structuren. Ook worden betontegels niet snel glad. (uitgezonderd zijn natuurlijk sneeuw en ijzel).

Betontegels zijn er in 3 verschillende categorieën, de eerste onbehandelde betontegels zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te verwerken. Bij de geïmpregneerde tegels heeft u als voordeel dat de toplaag voorzien is van kleurmineralen, hierdoor zijn de tegels slijtvast en behouden beter hun kleur. De impregnering houdt in dat er een vloeistof in de toplaag wordt aangebracht die zorgt voor dat de tegels water en vuilafstotend zijn. De gecoate betontegels zijn voorzien van extra beschermlaag, die er voor zorgt dat de tegel beter bestand is tegen mos, algen , vuil en vlekken. 

Bij Sierbestrating Nederland helpen we u om de juiste tuintegels te kiezen.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven € 799,00 Gratis bezorging*
Transportkosten onder € 799,00 - € 95,00 Transport*