Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €2500,00 Gratis bezorging*
Bezoek onze showroom

Hoe maak ik composieten vlonders schoon

Met een composieten vlonder heeft u gekozen voor een vlonder met minimaal onderhoud. Toch kan een vlonder van composiet na verloop van tijd ook vuil worden vooral door groene aanslag. Dit heeft niets met de kwaliteit te maken maar met het feit dat de vlonder langere tijd vochtig blijft. Op plekken waar de vlonder vochtig blijft verschijnt vanzelf algengroei op de vlonderplanken. Gelukkig is groene aanlag op composieten vlonderplanken gemakkelijk te verwijderen

composieten vlonder schoonmaken, wanneer?

Wanneer verwijder je groene aanslag van composieten vlonderplanken? Het beste moment om uw vlonder schoon te maken is in het voorjaar, niet direct bij de eerste zonnige dag maar als de temperatuur weer boven de 10 graden uitkomt. Het is beter als de zon al wat kracht heeft en er wat wind staat zodat de vlonder na het schoonmaken goed kan nadrogen.

composieten vlonder schoonmaken, de methode!

Hoe composiet reinigen? Het reinigen van composieten vlonderplanken is heel eenvoudig. Het beste werkt een harde bezem en een sopje. Gebruik voldoende water, maak bijvoorbeeld eerst de gehele vlonder vochtig met de tuinslang. Laat vervolgens een zacht reinigingsmiddel – bijvoorbeeld Fixs bioreiniger vermengd met warm water intrekken. U kunt ook schoonmaakazijn of groene zeep gebruiken. Schrob vervolgens met een harde borstel de planken met de lengterichting mee. Of gebruik een hogedrukreiniger om de vlonderplanken in de lengterichting schoon te maken. Spoel alle zeepresten ruim van de vlonderplanken af. 

Etensvlekken, roestvlekken en wijnvlekken kunnen zeer lastig te verwijderen worden als ze lang indrogen op composiet. Het beste is om zulke vlekken direct te verwijderen met warm water en een sopje.

composieten vlonder schoonmaken met hogedrukspuit

Een hogedrukreiniger mag gebruikt worden om composieten vlonderplanken in de lengterichting schoon te maken. Let er wel op dat de waterstraal niet te krachtig is. Stel de hogedrukreiniger in op maximaal 80 bar druk, gebruik een breedtestraler en NOOIT een vuilfrees, en hou minimaal 25 cm afstand van de vlonderplanken. 

Composieten vlonderplanken kopen

Bij Sierbestrating-Nederland vindt u een ruim assortiment vlonderplanken van composiet van een hoogwaardige kwaliteit. Op de vlonderplanken van Fiberon heeft u zelfs een fabrieksgarantie van 25 jaar. Wij leveren uw vlonderplanken tegen een scherpe prijs en binnen 4 a 5 werkdagen, mits op voorraad bij onze leverancier.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €2500,00 Gratis bezorging*
Bezoek onze showroom