Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

Hoe maak ik keramische tegels schoon

Keramische terrastegels schoonmaken

Eén van de redenen waarom veel mensen kiezen voor keramische terrastegels is omdat een terras van keramische terrastegels bijna onderhoudsvrij is. Dat klopt. Als u uw terras van keramische tegels wilt schoonmaken is een zachte bezem voor het vuil en een dweil met water voldoende om het terras weer als nieuw te laten lijken. Als het terras heel vuil is geworden kunt u aan het water een zacht schoonmaakmiddel toevoegen zoals fixs bioreiniger

Schoonmaken met hogedrukspuit

Op zich kunt u uw terras van keramische tegels schoonmaken met de hogedrukspuit. Toch raad Sierbestrating-Nederland het gebruik van de hogedrukspuit af, om twee redenen. Als eerste; het is niet nodig om het terras schoon te krijgen. Ten tweede; de tegel kan tegen de kracht van het water, de voegen van het terras vaak niet. 

Keramische terrastegels groene aanslag verwijderen

Groene aanslag bij een terras met keramische tegels kunt u gewoon verwijderen met water en zeep. Is de groene aanslag hardnekkig dan kunt u ook fixs groene aanslagreiniger  gebruiken. De reiniger laat u inwerken op het terras. Groene aanslag op een terras van keramische tegels is te voorkomen door af en toe het terras af te nemen met een dweil en water. 

keramische terrastegels onkruid tussen de voegen verwijderen

Beginnende onkruidgroei tussen de voegen kan verschillende oorzaken hebben. Het onkruid is alleen niet te verwijderen zonder ook de voeg te beschadigen. Als er veel onkruid tussen de voegen omhoog komt is het tijd om de voegen te vernieuwen. Bij een goed aangelegde voeg zou u jaren geen last moeten hebben van onkruidgroei. Een assortiment van de meest geschikte  voegmiddelen vindt u bij Sierbestrating-Nederland. 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    In verband met vakantie zijn wij gesloten. Verbergen
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom