Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

hoe maak ik stapelblokken schoon

schoonmaken van stapelblokken

Het onderhoud van uw bloembak of stapelmuurtje van stapelblokken is vrij eenvoudig. Over het algemeen hoeft een stapelmuur niet echt onderhouden te worden maar natuurlijk wordt alles in de tuin na verloop van tijd wel wat vuil. Het algemene onderhoud van stapelblokken bestaat uit;

  • Stapelblokken kunt u met een borstel en water aangelengd met groene zeep of Fixs Basisreiniger schoonmaken.
  • Stapelbokken kunt u schoonmaken met water uit een bron, let er dan op dat het water roestvrij is.
  • Stapelblokken die groene aanslag, vlekken en/of vervuiling hebben adviseren wij te reinigen met de basisreiniger van Fixs.

Misschien heeft u andere vragen over het onderhoud van een muurtje of bloembak van stapelblokken. Hieronder vindt u een lijst van de meest gestelde vragen over het onderhoud en de schoonmaak van stapelblokken

veelgestelde vragen onderhoud stapelblokken

 

Hoe verwijder ik lijmresten op stapelblokken?

Stapelblokken worden vaak verlijmd met PU tuinlijm of Multikit. Eigenlijk is het zaak om teveel aan lijm direct te verwijderen. Als multikit is opgedroogd kan het alleen verwijdert worden met een plamuurmes. Bij PU tuinlijm verwijdert u eerst met een plamuurmes de ergste vervuiling en daarna kunt u de stapelblokken behandelen met Fixs PU reiniger.

Hoe verwijder ik hardnekkige groene aanslag op stapelblokken?

Als de groene aanslag op de stapelblokken niet te erg is kunt u deze gewoon verwijderen met een milde basisreiniger en een zachte borstel. Is de groene aanslag op de stapelblokken heel hardnekkig dan heeft Sierbestrating-Nederland Fixs groene aanslag verwijderaar in het assortiment. Hiermee behandelt u eerst de aanslag en daarna kunt u de stapelblokken schoonmaken met borstel en basisreiniger.

Hoe verwijder ik witte aanslag op stapelblokken?

Witte aanslag of kalkuitbloei laat zich moeilijk verwijderen. Voorkomen van kalkuitbloei is belangrijk. Zet geen voorwerpen zoals potten tegen de stapelmuur aan zodat de muur kan ventileren aan de buitenlucht hiermee voorkomt u witte vlekken op de stapelblokken. Heeft u witte aanslag dan kunt u de stapelblokken behandelen met Fixs kalkuitbloeiverwijderaar.

Hoe verdiep ik de kleur van de stapelblokken?

Na verloop van tijd vervaagt de kleur van de stapelblokken. Dit is een natuurlijk proces bij elk betonproduct. Wilt u dan zoveel mogelijk voorkomen of stapelblokken met een vervaagde kleur weer opknappen dan kunt u daarvoor Fixs perfect voor gebruiken. Voor antraciete stapelblokken heeft Sierbestrating-Nederland Fixs kleurverdiepende impregnering 

Hoe bescherm ik de stapelblokken beter tegen weersinvloeden?

Betonproducten zijn gevoelig voor weersinvloeden. De kleur van stapelblokken kan vervagen na verloop van tijd en vuil hecht zich aan het oppervlak van betonnen stapelblokken vast. Wilt u dat uw stapelblokken zo lang mogelijk schoon en mooi van kleur blijven dan kunt u een coating aanbrengen op de stapelblokken. Dit kunt u het beste direct na aanleg van de stapelmuur doen. Voor het impregneren en coaten van de stapelblokken heeft Sierbestrating-Nederland Fixs neutrale impregnering met waterafstotende werking.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    In verband met vakantie zijn wij gesloten. Verbergen
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom