Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

Hoe verwijder ik groene aanslag

Groene aanslag en Algenbloei

Helaas treed bij bestrating nog wel eens groene aanslag op en moet u aan de slag met het schoonmaken van de bestrating.
Groene aanslag is in feite onkruid. Het zijn de mossen en algen die groeien op donkere en vochtige plekken. Daarom treedt de groen aanslag vooral op in de herfst- en de wintermaanden.

verkeerde manieren voor verwijderen Groene aanslag

Hogedrukreiniger: Een methode die veel gebruikt wordt is een hogedrukspuit. Dit is een snelle methode maar niet de oplossing. Door de enorme waterdruk worden uw tegels en stenen poreus, ruw en beschadigd u het oppervalk van uw tegels. De groene aanslag komt hierdoor ook nog eens sneller terug en groeit hierdoor sneller.
Azijn, Zout en Chloor: Ook azijn, zout en chloor zijn hier niet de juiste oplossing voor het verwijderen van groene aanslag. Ze doden niet alleen het onkruid, maar ook het ander bodemleven in de tuin.

Groene aanslag verwijderen

Zorg ervoor dat uw tuin voorzien is van een goede afwatering. Hierdoor blijft het water niet op uw bestrating liggen en krijgt de groene aanslag minder kans om te groeien. Ook kan het helpen als uw een dichtbegroeide tuin heeft, om dit regelmatig te snoeien. Uw bestrating krijgt meer zonlicht en droogt sneller op. 
Tevens is een groene-aanslagreiniger ook een goede oplossing. Het is een goed werkend reinigingsmiddel wat de groene aanslag verwijdert. De groene-aanslagreiniger verwijdert de aanslag van hout, stenen en tegels. Ook wordt hierdoor de nieuwe vorming van groene aanslag tegengegaan.

Wanneer kunt u de groene aanslag het beste verwijderen?

U kunt het beste kiezen waarin het een aantal dagen droog blijft en de zon schijnt. Kiest u voor een professionele reiniger, dan mag het tot twee dagen na gebruik niet regenen. Het middel werkt niet goed of soms helemaal niet, als het geregend heeft.

Hoe gebruikt u groene-aanslagreiniger ?

U kunt dit middel gieten, schrobben, borstelen of spuiten. De verhoudingen staan op de verpakking. Dit middel hoeft u niet na te spoelen en het is niet schadelijk voor het milieu. Mochten er na een paar dagen toch nog wat kleine restjes overblijven, dan kunt u de tuinslang gebruiken om dit schoon te spoelen.

GROENE AANSLAG VOORKOMEN

Groene aanslag voorkomen begint bij de aanleg van uw terras. Zorg voor voldoende afschot op uw terras zodat het terras weer snel opdroogt bij een regenbui. Welke tegel u kiest heeft ook invloed. Aan een betontegel die geïmpregneerd is of aan een gecoate tegel hecht zich minder vuil en ook ontwikkeld groene aanslag zich minder snel. Bij keramische tegels heeft u er nog minder last van omdat de tegel zelf bijna geen vochtopname heeft, het tegeloppervlak is hard en gesloten waardoor groene aanslag zich minder kan hechten. Maar als uw terras in de schaduw ligt of onder de bomen is groene aanslag nooit helemaal te voorkomen.

Kan ik bestrating schoonmaken met de hogedrukreiniger?

Wilt u de tegels van uw terras, oprit of paden reinigen met de hogedrukspuit? Zorg dat u goed geïnformeerd bent over de gevolgen voor uw bestrating. Het is mogelijk om het terras schoon te maken met de hogedrukreiniger. Let echter wel op: Er is namelijk één grote MAAR. De bestrating heeft behoorlijk te lijden onder de druk van de hogedrukreiniger.

U dient bij het gebruik van de hogedrukspuit te realiseren dat:

  • Door de kracht de structuur van de toplaag poreuzer wordt
  • Het oppervlak ruwer wordt waardoor mossen en vuil sneller terugkeren

Ons advies is om de bestrating te reinigen met groene aanslagreiniger en niet met de hogedrukspuit.

Onderhoud en reinigingsmiddelen

De tijd die u bespaart dankzij deze middelen waaronder de groene-aanslagreiniger en onkruidwerend voegzand, kunt u gebruiken om heerlijk te genieten in uw tuin.
En de vlekken die ontstaan zijn door feestjes of de barbecue verwijdert u met de Fixs steen- en tegelreiniger.

Voor het schoonmaken met de onderhoud en reinigingsmiddelen van Fixs bent u bij Sierbestrating-Nederland aan het juiste adres.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    In verband met vakantie zijn wij gesloten. Verbergen
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom