Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

Hoe verwijder ik onkruid

Onkruid bestrijden zonder schadelijke middelen.

Populaire onkruidbestrijding middelen zijn schoonmaakazijn met afwasmiddel, chloor met strooizout of de chemische onkruidverdelgers. Deze middelen kunnen effectief zijn tegen het verwijderen van onkruid maar niet in het voorkomen van onkruid. Daarnaast zijn ze ook nog eens schadelijk voor het milieu en de andere wel gewenste planten in uw tuin. Ook voor dieren is dit erg schadelijk.

Hoe kunt u op een milieu- en diervriendelijke manier het onkruid in uw tuin voorkomen?
Dit kunt u al doen in de voorbereiding. Onkruid is hardnekkig, het verspreidt zich erg snel. Door de wind en of regen komen de zaadjes in de voegen van uw bestrating terecht. Regelmatig uw bestrating schoonvegen helpt tegen onkruidgroei.
Maar ook kan dit veroorzaakt worden door de worteldelen in de aarde, wat een rijke voedingsbron voor het onkruid is. Zorg er bij de aanleg van uw terras voor dat u schoon straatzand en voegzand gebruikt. Ook bij halfverharding zoals grind en split is de onderlaag belangrijk. Het gebruik van antiworteldoek remt onkruidgroei maar ook de laagdikte van het split.

Voor de groei van het onkruid is vocht nodig. Hoe beter gelet wordt op goede afwatering en het voorkomen van verzakkingen door een goede fundering op het terras hoe minder onkruidgroei.

onkruid voorkomen met onkruidwerend voegzand

Vervolgens kunt u gebruikmaken van een onkruidwerend voegzand. Dit bevat geen worteldelen en voorkomt hierdoor onkruidvorming tussen de tegels of stenen. Het onkruidwerend voegzand is geschikt voor alle soorten sierbestrating. Het heeft een fijne korrel en is daardoor ook goed te gebruiken in smalle voegen. Het kan toegepast worden op nieuwe, maar ook op bestaande bestrating.
Bij de bestaande bestrating moet u al het aanwezige voegzand wel zo diep mogelijk wegschrappen, zodat het onkruidwerend voegzand voldoende ingeborsteld kan worden.

Voegzand - Voegmortel

voegzand en voegmortel

De investering in goed invoegzand of een voegmortel voor uw terras betaald zich uit in de tijd die u uzelf bespaart met het verwijderen van onkruid tussen de bestrating. Zeker ook bij het gebruik van gebakken klinkers is invoegen met bijvoorbeeld Fixs Gatorzand is een meerwaarde. Het zorgt niet alleen voor minder onkruid, uw bestrating ziet er ook nog eens veel mooier uit.

Voor voegzand en voegmortel van Fixs bent u bij Sierbestrating-Nederland aan het juiste adres.

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom