Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €1500,00 Gratis bezorging*
Levering met kooiaap, of kleine auto 12 meter ook mogelijk tegen meerprijs

Verwerkings advies

Tuintegels met Coating

Verwerkings advies

Gecoate Terrastegels 

• Terrastegels worden per pakket voorzien van een partijregistratiecode. Verwerk in een oppervlak uitsluitend producten van dezelfde code.

• Bestel ruim voldoende tegels, zodat u eventueel meerverbruik (zaagwerk of schade) kunt opvangen met tegels van dezelfde levering.

• Bij langdurig contact met water kunnen de tegels wat donker of wat blauw/paars kleuren. Dit is inherent aan de eigenschap van het gecoate product. Dit fenomeen doet geen afbreuk aan de kwaliteit van het product; het droogt egaal op.

Verwerkingsvoorschriften

• Plaats de tegels in een stevige straatlaag van ± 5cm dikte drainerend granulaat 0/8mm. Onder de straatlaag dient een 10- 20 cm dikke puinlaag (afhankelijk van toepassing en belasting) te zijn aangebracht voor een goede afwatering;

• Controleer voor verwerking of alle tegels van dezelfde productiedatum zijn;

• De verpakking biedt bescherming aan het product, verwijder de verpakking dus kort voordat u begint; Stapel het product ook niet zonder bescherming langdurig op elkaar, door de alkaliwerking die hierdoor kan ontstaan kan er onherstelbare schade optreden aan de coating.

• De tegels zijn zorgvuldig samengesteld uit diverse natuurlijke grondstoffen. In deze grondstoffen kunnen tintverschillen voorkomen. Dit betekent dat deze tintverschillen tevens in het eindproduct kunnen voorkomen. Bij gebruik van meerdere pakketten is het raadzaam om de tegels uit verschillende pakken zo veel als mogelijk door elkaar te gebruiken;

• De tegels zijn zeer gevoelig voor beschadigingen aan de randen en hoeken. Houdt daar rekening mee bij het verwerken van de tegels (schuur de tegels niet over elkaar);

• Leg uw terras altijd op een afschot (1 à 2 cm per m¹) • Indien uw terras groter is dan 50m² of langer dan 10m breed, dient het terras voorzien te zijn van dilatatievoegen. Ook tussen muren, gevels en pilaren zijn dilatatievoegen nodig;

• De tegels moeten met een voeg van minimaal 3 mm gelegd worden. Deze voeg zorgt ervoor dat er geen beschadigingen aan de randen en hoeken van de tegels ontstaan door uitzetting en krimp;

• De tegels mogen nooit afgetrild worden, maar licht aangeklopt met een witte, rubberen hamer;

• Indien u tegels zaagt, voorkom dan dat spoelwater of zaagstof op het straatwerk komt. Dit is achteraf lastig te verwijderen;

• Voor het invoegen van de tegels zijn TuinVisie voegmortels te verkrijgen. Gewassen en gedroogd voegzand is ook geschikt. Veeg nooit in met brekerszand;

• Nat zand, zwart zand, bladeren en ander vuil veroorzaken vlekken. Verwijder dit zo snel mogelijk.

Onderhoud tegels

• Onderhoud de tegels met een borstel en water aangelengd met P24 Edelzeep.

• Vermijd het gebruik van dooizouten;

• Mocht u de tegels schoon willen maken met water uit een bron, dan dient dit water roestvrij te zijn;

• Voor het verwijderen van groene aanslag, vlekken en/of vervuiling adviseren wij R55 grondreiniger;

• Door gebruik kunnen er leefkrasjes ontstaan, deze kunt u behandelen met het onderhoudsmiddel voor gecoate producten van TuinVisie

• Voor elk onderhoudsproduct geldt: Lees voor gebruik eerst goed de aanwijzingen op de verpakking. Bij twijfel altijd eerst op een onopvallende plaats uitproberen.

Tot slot

• Bewaar altijd de aankoopnota’s, vrachtbrieven en labels van pakketten. Bij eventuele nabestelling of correspondentie is deze informatie van belang;

• In geval van zichtbare gebreken mogen de producten niet verwerkt worden. Na verwerking zullen klachten wegens zichtbare gebreken niet meer in behandeling genomen worden;

• Vermijd harde voorwerpen (o.a. steentjes onder schoenen, poten van terras stoelen en tafels, parasolvoeten etc.) op de tegels. Deze veroorzaken krassen;

• Zorg altijd voor ventilatieruimte tussen de tegelvloer en daarop geplaatste voorwerpen (bloempotten, zwembaden, beelden ed.). Daarmee voorkomt u witte vlekken als gevolg van zogenaamde alkalische schade.

• De waarborg van de fabrikant en/of handelaar kan nooit verder gaan dan vervanging van gebrekkig erkende waren; (kosten van) verwerking en overige kosten vallen daar niet onder. De producent / Handelaar is niet aansprakelijk voor eventuele (vervolg) schade wanneer u deze adviezen niet opvolgt.

Terras aanleggen, handige tips (voor u begint)

Terras aanleggen, lees handige tips vooraf:

- Koop alle tegels en/of stenen in één keer, op deze manier heeft u geen last van eventueel kleurverschil. Bestel opsluitbanden en eventueel zand meteen mee. 
- Bij meerdere pallets mengt u de stenen door elkaar voor een optimale kleurpalet in de sierbestrating.
- Haal de stenen nooit laag voor laag van een pallet af, maar van boven naar beneden, dit zorgt voor een optimale kleurenmix.
- Zorg voor een goede afschot en afvoer voor het regenwater. Leg uw bestrating niet te strak. Bij het aanleggen van uw terras eerst alle hele stenen plaatsen en daarna pas het knipwerk afronden. Neem bij het terras enkele dagen de tijd voor het invegen en inwaaien van het vulzand.

Stap 1 - Uitzetten van het terras

Zet alle maten van het te bestraten oppervlak uit met houten paaltjes en uitzet touw, welke u aan de buitenrand van het te bestraten oppervlak plaatst. Begin de bestrating altijd bij een vast punt, zoals een muur. Voor een goede afwatering laat u uw terras per strekkende meter 1 cm aflopen.

Stap 2 - Zandbed maken

Het nieuwe zandbed zal bij een terras ongeveer 15 cm hoog moeten zijn. Dit moet dus eerst uitgegraven worden. Wanneer de ondergrond erg slap is (bijvoorbeeld bij veen of klei) moet de grond minimaal 20 a 25 cm uitgegraven worden. Houdt er rekening mee dat het zand wel hoger geplaatst moet worden. Doordat het zand nog getrild moet worden, zakt dit natuurlijk weer. Tip: indien u uw oprit ook wilt verlichten is dit het moment voor het leggen van de stroomkabels!

Stap 3 - Betonbanden plaatsen

Voordat het zandbed aangebracht kan worden moeten aan de kanten opsluitingen aangebracht worden. Dit wordt gedaan met opsluitbanden. Let op dat de bovenkant van de opsluitbanden altijd 2cm lager is dan de bovenkant van de te plaatsen stenen of tegels. Hiermee wordt voorkomen dat de opsluiting boven het straatwerk uitgaat steken. Bij het werken met smalle betonbandjes adviseren wij eerst het zandbed af te trillen en daarna de opsluitbanden aan te brengen. Zo voorkomt u dat u met zware trilplaten uw betonbanden beschadigd. Het is ook mogelijk na het straten uw betonbanden te plaatsen. Dit heeft als voordeel, dat als u net iets anders uitkomt, u nog een beetje kan schuiven.

Stap 4 – Aantrillen van het zand

Na het aanbrengen van het zand moet het aan getrild worden. Kies voor aanleg van een terras voor een middelzware tot zware trilplaat. Bij droog zand eerst een beetje sproeien. Maak eerst horizontale banen en daarna verticale banen. Na het trillen moet het zandbed worden vlak getrokken met een rei, lange waterpas of rechte balk of plaat. Een trilplaat kunt u op veel plaatsen huren. 

Stap 5 -  Stenen of tegels leggen

Na het afreien van het zandbed kunnen de bestrating worden aangebracht. Leg de stenen voorzichtig neer, niet te strak en begin op een plek waar u geen of minimale geknipte stenen in het zicht wilt hebben. Pak de tegels aan de voorkant en aan één zijkant (in een hoek dus) vast, zodat u deze meteen kunt aansluiten zonder dat uw handen in de weg zitten. Zorg altijd voor handschoenen en (zeker bij zware terrastegels) voor werkschoenen met stalen neuzen. Tegels zijn kwetsbaar voor breuk, dus voorzichtig op de juiste plaats leggen en ook in één keer goed. Dat is beter voor de bestrating en voor de ondergrond.

Stap 6 – Invegen van (voeg)zand

Wanneer de complete bestrating is gelegd, veegt u deze in met in (voeg)zand. Hierna kunnen de stenen worden in getrild met een trilapparaat met rubbermat.  Bij lichte terrassen is aantrillen niet per se noodzakelijk, deze kunt u dan ook met de straatmakers hamers licht aantikken. Let op: Tegels mogen echter nooit af getrild worden met een trilapparaat omdat hiermee de deklaag wordt beschadigd. Tegels mogen alleen met een rubberen hamer worden aangeklopt. Bij stenen trillen adviseren we een rubberen lap op de trilplaat te monteren. Verwerkingsadvies: Neem enkele dagen de tijd voor het invegen en inwaaien van het vulzand bij uw terrastegels en stenen & klinkers.

Wij leveren een compleet assortiment terrastegels.

Meer weten? Op de pagina's onderhoud tips en tuintegels met coating vind u alle informatie.

WAAROM SIERBESTRATING NEDERLAND

 
Op onze website vindt u snel en overzichtelijk alle producten die we kunnen leveren. Wij bieden uw het gehele assortiment tuinvisie tuinmaterialen. Waaronder: Stenen en klinkers, keramische terrastegels, Tuinelementen, muurelementen, schuttingen en vlonders, grind / split en zand, voegzand, afwatering, tuinverlichting en accessoires.
 

Onze sterke punten en voordelen:

-        Zeer snelle levertijden

-        Uiterst scherpe prijzen

-        Uitstekend telefonisch advies van deskundig personeel

Heeft u een vraag of wilt u informatie ontvangen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 085- 130 56 49.  Of stuur u ons dan gerust een mail. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €1500,00 Gratis bezorging*
Levering met kooiaap, of kleine auto 12 meter ook mogelijk tegen meerprijs