Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

Muurelementen kopen? Zeker bij Sierbestrating-Nederland!

Onze muurelementen zijn ideaal voor het maken van muren, borders en bloembakken. Bekijk hier alle soorten en maten en bestel direct!

Stapelblokken Strak

Stapelblokken Strak

Stapelblokken Getrommeld

Stapelblokken Getrommeld

Stapelblokken ruwe kant

Stapelblokken ruwe kant

Stapelblokken met Facet

Stapelblokken met Facet

Stapelblokken antraciet

Stapelblokken antraciet

Muurelementen

Met onze muurelementen, ook wel stapelblokken genoemd, heeft u de ideale oplossing voor het creëren van allerlei muren en verhogingen, afscheidingen en dieptes. Een goed voorbeeld van het gebruik van deze elementen zijn naast het bouwen van muren, het maken van borders, bloemperken, bloembakken. Ook kunt u er een prachtige vijver mee maken, door deze bijvoorbeeld aan de binnenzijde van vijverfolie te voorzien. Hoewel er vaak wordt gedacht dat een prefab muurelement vooral in de strakke en moderne tuinen wordt gebruikt, zijn er ook bijzonder veel getrommelde muurelementen die in klassieke tuinen, plantsoenen, terrassen of een andere plek buitenshuis worden toegepast. Ze zijn bijzonder eenvoudig te plaatsen, en u heeft snel een prachtig resultaat. Ze zijn bij ons verkrijgbaar in diverse stijlen en kleuren, zodat u altijd een geschikte variant vindt die aansluit op de uitstraling van uw tuin.

Muurelementen voor in de tuin kopen

Wilt u muurelementen voor in de tuin kopen, dan is het verstandig om vooraf goed na te denken over welke passend is bij u tuin, en dat u zorgt voor een goede voorbereiding. Ook de afmeting van een muurelement is natuurlijk een factor om rekening mee te houden. Aangezien ze in zeer veel verschillende groottes verkrijgbaar zijn, heeft u de keuze om gebruik te maken van zowel korte als lange elementen. Dit heeft uiteraard ook betrekking op het gemak waarmee u ze kunt plaatsen. Bij het bouwen van een lange (tuin)muur worden dan ook vaak grotere muurelementen gebruikt, dan bij het maken van een kleine border of bloembak. Of u nu een strak muurelement nodig heeft, of een ander soort uitvoering, bij ons bent u altijd verzekerd van scherpe prijzen én een snelle levering!

Prefab muurelementen plaatsen

Het plaatsen van prefab muurelementen is een makkelijke en relatief snelle klus. Het vergt natuurlijk wel enige spierkracht, maar het is niet ingewikkeld. Het belangrijkste is dat u zorgt voor een rechte, egale ondergrond, zodat u zeker bent van een resultaat dat waterpas is. Natuurlijk kunt u er, zeker bij de meer klassieke of robuuste tuinen, voor kiezen om juist wat reliëf en ongelijkheden te creëren, maar voor een strak resultaat is het belangrijk dat de grond geëgaliseerd is. U kunt hier bijvoorbeeld bestratingszand (straatzand) voor gebruiken. Een veelvoorkomende oplossing voor een rechte ondergrond, is door een fundering van cement te maken. Zo weet u zeker dat u de prefab muurelementen recht op de plaats houdt, zonder kans op verzakkingen doordat er bijvoorbeeld grond wegspoelt bij een regenbui.

Muurelementen met lijm of kit vastmaken

Voor het vastmaken van muurelementen worden verschillende producten gebruikt, maar het is wel goed dat u altijd de juiste soort gebruikt voor een perfecte hechting. In ons assortiment met lijm en kit vindt u bijvoorbeeld voor het vastmaken van een muurelement, speciaal ontwikkeld steenlijm. Deze is niet alleen geschikt om de elementen aan elkaar vast te lijmen, maar kan ook uitstekend worden gebruikt om de muurelementen vast te maken aan de ondergrond, zoals een fundering van cement of andere soorten stenen ondervloer.

Muurelementen van beton schoonmaken

Wanneer u muurelementen van beton wilt schoonmaken, dan kunt u daar verschillende schoonmaakmiddelen voor gebruiken. Ook hier is het van belang dat u de juiste reinigingsmiddelen voor beton gebruikt. Bij Sierbestrating-Nederland kunt u uiteraard ook terecht voor een groot aanbod met producten voor onderhoud en reiniging. Ze zijn specifiek ontwikkeld voor deze betonnen elementen, maar kunnen ook voor andere steensoorten worden gebruikt. Muurelementen van beton schoonmaken met de schoonmaakproducten uit ons assortiment, garandeert in ieder geval het beste resultaat. Bij het schoonmaken kunt u het beste onderstaande handelingen hanteren:

  • Een muurelement kunt u met een borstel en water aangelengd met groene zeep of Fixs Basisreiniger schoonmaken.
  • Let er op dat het water dat u gebruikt roestvrij is, en uit een schone bron komt.
  • Muurelementen die groene aanslag, vlekken of vervuiling hebben, adviseren we te reinigen met de basisreiniger van Fixs.
  • Zorg altijd voor ventilatieruimte tussen de elementen voor de muur en daarop geplaatste voorwerpen (bloempotten, beelden ed.) Daarmee voorkomt u witte vlekken op de stapelmuur als gevolg van zogeheten alkalische schade.
Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    In verband met vakantie zijn wij gesloten. Verbergen
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom