Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €2500,00 Gratis bezorging*
Bezoek onze showroom

Schuttingen en Vlonders

Sierbestrating-Nederland heeft een breed assortiment tuinhout, houten schermen en vlonderplanken. Ook leveren we natuurlijke schuttingen zoals van bamboe of wilgen, betonpalen en betonschuttingen en composieten vlonderplanken voor uw tuin en terras.

Houten Schuttingen

Houten Schuttingen

Natuurlijke Schuttingen

Natuurlijke Schuttingen

Betonschuttingen  en betonpalen

Betonschuttingen en betonpalen

Tuinhout

Tuinhout

Houten Vlonderplanken

Houten Vlonderplanken

Composiet vlonderplanken

Composiet vlonderplanken

SCHUTTINGEN EN VLONDERS

Sierbestrating-Nederland heeft een breed assortiment schuttingen en vlonders van Tuinvisie® waaronder schermen en vlonderplanken van composiet, hardhout, Douglashout, grenen en vuren, betonnen palen en schuttingen maar ook natuurlijke schuttingen zoals bamboe en wilgen schermen. Ons gehele assortiment is onderverdeeld in de volgende categorieën:

Waarom kiezen voor Vuren, Grenen, Douglas of Hardhout?

Het grootste verschil tussen de verschillende houtsoorten is de duurzaamheid van de houtsoort. Kort gezegd, hardhout is het duurzaamst (gaat het langste mee) en vurenhout is het minst duurzaam. Veel mensen kiezen voor douglashout omdat deze houtsoort relatief duurzaam is en goedkoper en gemakkelijker te verwerken is dan hardhout.

Vuren: Vurenhout komt van de fijnspar, is relatief goedkoop en makkelijk te verwerken. Verzagen, frezen, boren, spijkeren ipv schroeven, schuren en verlijmen kan makkelijk met vuren. Het nadeel van vuren is dat het vocht slecht verdraagt en daarom alleen buiten te gebruiken is als het wordt geïmpregneerd en na verloop van tijd opnieuw behandeld wordt.

Grenen: Grenenhout komt van de grove den en is wat taaier dan vurenhout. Ook Grenen is net als vurenhout zeer makkelijk te bewerken en te verlijmen. Grenen is ook relatief goedkoop. Bij gebruik in de tuin wordt ook grenen geïmpregneerd en zal het na verloop van tijd opnieuw behandeld moeten worden.

Douglas: Douglashout komt van de Douglasspar en is het duurzamere alternatief voor vuren en grenen. Dit hout heeft een wat meer roodachtige uitstraling als het vers is, deze gloed vergrijst wel na verloop van tijd als het hout niet behandeld wordt. Douglashout heeft van nature veel hars in zich waardoor het beter bestand is tegen vocht en het hoeft niet geïmpregneerd te worden. Het douglashout is afkomstig uit Nederlandse bossen. Wilt u kiezen voor een duurzaam, ecologisch product dan is deze houtsoort de beste keuze.

Hardhout: Hardhout is in tegenstelling tot grenen, vuren en Douglas (zachthout) niet afkomstig van naaldbomen maar van loofbomen, vaak uit andere werelddelen. Het hout is veel duurzamer dan zachthout maar ook veel moeilijker te verwerken en duurder. Hardhout blijft ook na verloop van tijd donkerder van kleur dan zachthout. De oorspronkelijke kleur is te behouden met verschillende verkrijgbare oliën en beitsen.

houten en composieten VLONDERPLANken

Bij de vlonderplanken kunt u kiezen uit twee verschillende categorieën, hout of composiet. Binnen deze categorieën vindt u verschillende producten qua prijsklassen en materiaal. Onder houten vlonderplanken heeft Sierbestrating-Nederland planken in grenen, douglas en bankirai (hardhout)

Welke houtsoort voor vlonderplanken kiezen?

Sierbestrating-Nederland heeft houten vlonderplanken van grenen, douglas en bankirai (hardhout) in het assortiment. De keuze voor een bepaalde houtsoort heeft natuurlijk te maken met onder andere smaak, wat vindt ik mooi, maar ook met de verschillende eigenschappen van de houtsoorten. Hierboven vindt u een overzicht van de voordelen, nadelen en eigenschappen per houtsoort.

Waarom composieten vlonderplanken kiezen ipv houten vlonderplanken?

Steeds vaker kiezen mensen voor composiet als materiaal voor hun vlonder. Dat komt vanwege een paar voordelen die composiet heeft. Composiet is gemaakt van gerecyclede hardhoutvezels (60%) en hoogwaardig kunststof (40%). Het kunststof bestaat uit toxyvrije polymeren, HPDE kunststof. Composieten vlonderplanken hebben een vergelijkbare uitstraling en dezelfde makkelijke verwerking hebben als houten vlonderplanken maar hebben als voordeel dat composiet niet splintert, bijna geen onderhoud nodig heeft, niet kromtrekt en stroef is ook met nat weer.

Welke vlonderplanken u ook kiest, Sierbestrating-Nederland heeft het materiaal voor uw vlonder voor een scherpe prijs en met een snelle levering

assortiment SCHUTTINGEN en vlonderplanken

Sierbestrating-Nederland heeft een zeer groot aanbod aan schermen en tuinafscheidingen in de meest uiteenlopende materialen. Van houten schuttingen bieden we een heel uitgebreid assortiment vuren en grenen schermen en ook douglas en hardhouten schermen. Sierbestrating-Nederland heeft in het assortiment ook schermen van beton en betonpalen voor houten schermen. Met een betonscherm heeft u een robuuste veilige afscherming die onderhoudsvrij is.

Wilt u wel privacy maar vindt u duurzaamheid en ecologisch verantwoord tuinieren belangrijk dan heeft Sierbestrating-Nederland een compleet assortiment natuurlijke schermen van materialen zoals, wilgenmatten, boomschorsmat, dopheidemat, rietmat, tonkinmat, kokosscherm en bamboescherm. Daarnaast hebben we ook kastanjehouten palen en hekken voor een mooie landelijke tuinafscheiding.

Voor alle benodigde materialen om uw schutting te kunnen zetten zoals schuttingpalen en poeren en voor houtbescherming en behandeling kunt u ook bij Sierbestrating-Nederland terecht.

tuinhout, schuttingen en vlonderplanken kopen

Sierbestrating-Nederland biedt u een compleet assortiment tuinhout, schuttingen en vlonderplanken aan. Een breed aanbod van verschillende materialen in zowel hout, composiet, beton en duurzame natuurlijke materialen. Heeft u vragen over het aanbod of over een bepaald product dan kunt u ons bellen of mailen. Wij staan voor u klaar met deskundig advies. Alle producten die u besteld worden zeer snel geleverd, indien op voorraad bij onze leverancier, zelfs binnen 4 à 5 werkdagen.

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €2500,00 Gratis bezorging*
Bezoek onze showroom