Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €2500,00 Gratis bezorging*
Bezoek onze showroom

Betonpalen, onderplaten en vulplaten

Stampbetonpalen, luxe betonpalen, sleuf- of gleufpalen, onderplaten, motiefplaten, echt alles wat u nodig hebt voor een duurzame schutting van houten schermen met betonnen palen met een lange levensduur of een volledig betonnen schutting.

Stampbetonpalen en -platen

Stampbetonpalen en -platen

Gladde betonpalen en -platen

Gladde betonpalen en -platen

Sleufbetonpalen en-platen

Sleufbetonpalen en-platen

Betonschuttingen, palen, onderplaten, betonschermen

Steeds vaker kiezen mensen voor betonpalen met onderplaten ipv houten palen voor hun vuren/grenen, douglas of hardhouten schutting. Het grote voordeel van de betonpalen is dat deze veel duurzamer zijn en veel langer meegaan dan houten, zelfs dan hardhouten palen. Als ook gekozen wordt voor het toepassen van onderplaten van beton hebben de houten schermen veel minder last van optrekkend vocht.

Sierbestrating-Nederland heeft een ruim aanbod aan verschillende betonpalen en onderplaten ook met motiefplaten van beton. Ook bieden we sleufpalen aan waarmee het mogelijk is om een compleet betonnen schutting te maken.

Assortiment Betonpalen en onderplaten

Een betonpalen schutting biedt de oplossing voor het vervangen van houten schuttingpalen. Met betonpalen heeft u een solide basis voor het plaatsen van houten tuinschermen. U heeft de keuze uit verschillende palen en onderplaten. Hieronder ziet u voorbeelden van de verschillende keuzes die u heeft in schuttingen met betonpalen en onderplaten.

Luxe Gladde betonpalen en -platen

Bij gladde betonpalen en platen kunt u kiezen voor betonpalen met een bolkop en betonpalen met een diamantkop in wit en antraciet. Met deze betonpalen heeft u de mogelijkheid om 1 of 2 onderplaten van 26-36cm hoog te gebruiken. De onderplaten zijn verkrijgbaar in glad beton en in betonplaten met motief. Met 2 motief-onderplaten kunt u uw schutting compleet in uw eigen stijl afwerken. De onderplaten zijn enkel- en dubbelzijdig leverbaar afhankelijk of beide zijden afgewerkt moeten zijn.

Stampbetonpalen en -platen

stampbetonpalen antraciet met houten scherm

Leverbaar zijn de lichtere en goedkopere stampbeton palen en platen, deze kenmerken zich door de open structuur en de afgeronde bovenkant van de palen. Ook bij deze palen zijn verschillende onderplaten leverbaar met 1 of twee afgewerkte zijden.

Sleufbetonpalen en -platen

beton gleufpalen met houten dichtscherm

Met de sleufbetonpalen en platen is het mogelijk een volledig betonnen schutting te maken maar ze worden ook toegepast met 1 of 2 onderplaten in combinatie met houten dichtschermen die in de sponning passen. Met het gebruik van deze palen hoeft u dus de schermen niet te monteren, alleen in de palen te schuiven. De combinatie van een sleufpaal met een dichtscherm geeft uw schutting een robuust uiterlijk en u optimale privacy.

volledig betonnen schutting

Voor een volledig betonnen schutting heeft Sierbestrating-Nederland sleufpalen ook wel palen met schroefhuls genoemd. De betonpalen met schroefhuls kunt u ook volledig vullen met betonplaten. De platen van 36cm hoog zijn stapelbaar en verkrijgbaar in verschillende motieven. De platen hebben aan 1 zijde of aan twee zijden motief afhankelijk of uw schutting aan beide zijden een mooie aanblik moet hebben. Deze palen en platen zijn leverbaar in antraciet en wit. Ook bieden wij betonnen hoekpalen en driesponning-palen in wit/grijs en antraciet beton aan.

Voor op de palen en de platen zijn als afwerking betonmutsen en afdekplaten leverbaar.

Montage schuttingen met betonpalen

Wat komt erbij kijken om een betonnen schutting te plaatsen? Hieronder vindt u een korte uitleg met een aantal aandachtspunten. Voor een uitgebreidere instructie verwijzen we u naar de specifieke pagina in Keuzehulp en -advies.

Betonpalen plaatsen

De meeste betonpalen die Tuinvisie® levert zijn ca. 275cm lang. De palen worden ca. 70cm in de grond geplaatst. Voor een stevige basis is het praktisch om per paal een zak snelbeton/turbobeton te storten. Deze betonsoort is het meest geschikt vanwege de snelle uithardingstijd.

Betonplaten plaatsen

De betonplaten kunnen in de daarvoor bestemde sponningen worden geplaatst en hoeven verder niet te worden vastgemaakt. De Stampbetonpalen hebben een sponning van 26 cm hoog, geschikt voor 1 plaat, de gladde palen hebben sponningen van 37 cm en 74 cm, geschikt voor 1 of twee onderplaten en de Sleufpalen kunnen geheel of gedeeltelijk worden gevuld met betonplaten.

Afdekplaten plaatsen op betonplaten

Voor op dubbelzijdige betonplaten zijn afdekplaten met een 'dakprofiel' leverbaar. Deze hebben met een sponning die over de dubbelzijdige betonplaten geplaatst kunnen worden. Deze afdekplaten kunnen gebruikt worden bovenop dubbelzijdige onderplaten voordat u het houten scherm erop plaatst of bovenop een schutting van sleufpalen geheel gevuld als betonscherm met betonplaten.

Houten schermen monteren

Om de houten schermen te monteren tussen de stampbetonpalen en de gladde palen bieden wij de bijpassende bevestigingssets aan. De pennen passen in de voorgeboorde gaten zodat uw niet in het beton hoeft te boren om uw schuttingdelen vast te zetten.

(betonpalen en -platen kunnen krimpscheuren bevatten, dit gaat niet ten koste van de kwaliteit)

Schutting kopen bij Sierbestrating-Nederland

Sierbestrating-Nederland heeft een heel breed assortiment schuttingen en vlonders van Tuinvisie. U heeft keuze uit volledig betonnen schuttingen maar ook betonpalen en betonnen onderplaten voor gebruik in combinatie met houten schermen. In hout bieden wij schuttingen aan in vuren en grenen, douglas, hardhout en schuttingen van natuurlijke materialen zoals bamboe, riet en dopheide. Wat voor tuinafscheiding u zoekt, u vindt hem bij Sierbestrating-Nederland.

 

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €2500,00 Gratis bezorging*
Bezoek onze showroom