Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €2500,00 Gratis bezorging*
Bezoek onze showroom

Houten Vlonderplanken

Houten vlonderplanken worden veel gebruikt in de tuin. Wij bieden u bankirai, grenen en douglas vlonderplanken. Bij uw keuze voor het soort vlonderplank kiest u onder andere uit het materiaal van de vlonder, de kleur van de terrasplank en de uitvoering van de vlonderplank. Door hierover goed na te denken kunt u vervolgens een juiste keuze maken uit ons uitgebreide aanbod vlonderplanken. Vlonderplanken van hout geven uw tuin een warme en natuurlijke uitstraling.

Jumbo dekdeel grenen geïmpregneerd

Dekdelen van grenen geven uw tuin een natuurlijke uitstralin..
€28,00
Prijs: €28,00 / Stuk

Verschillende soorten houten vlonderplanken

Wanneer u besluit om voor houten vlonderplanken te kiezen moet u met een aantal zaken rekening houden. Zo dient u een afweging te maken tussen hardhout en zachthout (ook wel naaldhout genoemd). Het voordeel van hardhout is dat het een veelal langere levensduur heeft. Daarnaast is het hout van nature sterker dan zachthout. Een nadeel is wel dat hardhout duurder is dan zachthout. De zachthout vlonderplanken hebben weliswaar een kortere levensduur dan hardhouten vlonderplanken, maar wanneer u deze goed onderhoudt, kunt u de levensduur ervan verlengen. Bekende zachthout houtsoorten zijn vuren, grenen en douglas/lariks, waarvan douglashout het meest populair is. Deze houtsoort wordt ook veel gebruikt als constructiehout.

Bankirai versus Kapur hardhouten vlonderplanken

Bankirai hout is een hardhout en zeer populair voor vlonderplanken en schuttingplanken. Het hout is afkomstig uit Zuidoost-Azië. Het hout heeft nauwelijks noesten, structuren en kleurverschil. Het hout heeft weinig last van scheuren en torderen. Het hout heeft een levensduur van 15-25 jaar. De kleur is geelbruin. Zonder behandeling wordt het hout naar verloop grijs. Gebruik bij het monteren van bankirai planken altijd RVS van hoge kwaliteit zoals RVS A2 schroeven, en boor het hout voor.

Kapur hout is een duurzame houtsoort. Het komt uit Indonesië. Het hout is rode van kleur dan bankirai. Het heeft een levensduur van circa 15 jaar en is dus duurzamer, zij het minder duurzaam dan Bankirai. Het hout heeft wat meer last van werking dan bankirai dus hou ongeveer 1cm speling tussen de planken aan en leg het hout met 2 à 3 cm vanaf de woning. Kapur hout bevat looizuren gebruik daarom altijd niet roestende schroeven zaosl RVS A2 schroeven en boor het hout voor. 

vlekken voorkomen op hardhouten vlonderplanken

Veel hardhoutsoorten zijn van nature zuur en in contact met ijzer kan er vlekvorming in het hout ontstaan. Gebruik bij het monteren van de hardhouten vlonderplanken RVS schroeven van een hoge kwaliteit en verwijder eventueel ijzervijzel van het voorboren grondig. Let na de aanleg ook op bij het bemesten van uw tuin of gazon dat de kunstmest niet in contact komt met het hout (Veel meststoffen bevatten o.a ijzer). Heeft u een eigen grondwaterpunt let er dan goed op of het grondwater ijzer bevat. Regelmatig onderhoud van de vlonderplanken met een juiste olie of beits helpt vlekvorming door ijzeroxide voorkomen. 

Vlonderplanken kopen bij Sierbestrating-Nederland

Voor welke vlonderplank u kiest heeft te maken met smaak maar ook wat u het belangrijkste vindt.  Wilt u vlonderplanken die zeer gemakkelijk zijn in het onderhoud bekijk dan ook eens onder schuttingen en vlonders bij de composiet vlonderplanken. Hardhouten vlonderplanken hebben een exclusievere uitstraling dan zachthouten vlonderplanken. Voor welke soort vlonderplank u ook kiest bij Sierbestrating-Nederland koopt u gegarandeerd een kwaliteitsproduct tegen een scherpe prijs en met een zeer snelle levering.

 

 

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €2500,00 Gratis bezorging*
Bezoek onze showroom