Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €2500,00 Gratis bezorging*
Kies zelf u gewenste dag van levering.

Tuinhout

Losse planken, regels, en palen in grenen, vuren, douglas en hardhout maar ook betonpoeren voor uw pergola, verhoogde border, tuinafscheiding en hekwerk. Al het hout wat u nodig heeft voor uw tuinproject vindt u bij Sierbestrating-Nederland.

Schuttingpalen en poeren

Schuttingpalen en poeren

Profielen Vuren en Grenen

Profielen Vuren en Grenen

Profielen Douglas

Profielen Douglas

Profielen Hardhout

Profielen Hardhout

TUINHOUT ASSORTIMENT

Losse planken, regels en palen in grenen, vuren, douglas en hardhout. Met het uitgebreide assortiment van Sierbestrating-Nederland van Tuinvisie® en een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden grenzeloos.

Welke houtsoort voor uw tuin kiezen?

Maar welke houtsoort kiest u voor uw tuinproject? De vraag waar u voor kiest heeft vooral te maken wat u van het product verwacht; wit u heel lang genieten van het product dan is hardhout wellicht de beste keuze, alhoewel hardhout moeilijk te verwerken is. Valt u op een robuuste en onbehandelde uitstraling dan gaat u misschien wel voor het zeer populaire douglashout. Hieronder een kort overzicht van de houtsoorten en hun kenmerken:

Vurenhout

Vurenhout komt van de fijnspar, is relatief goedkoop en makkelijk te verwerken. Verzagen, frezen, boren, spijkeren ipv schroeven, schuren en verlijmen kan makkelijk met vuren. Het nadeel van vuren is dat het vocht slecht verdraagt en daarom alleen buiten te gebruiken is als het wordt geïmpregneerd en/of gebeitst en na verloop van tijd opnieuw behandeld wordt.

Grenenhout

Grenenhout komt van de grove den en is wat taaier dan vurenhout. Ook Grenen is net als vurenhout zeer makkelijk te bewerken en te verlijmen. Grenen is ook relatief goedkoop. Bij gebruik in de tuin wordt ook grenen geïmpregneerd en zal het na verloop van tijd opnieuw behandeld moeten worden.

Douglashout

Douglashout komt van de Douglasspar en is het duurzamere alternatief voor vuren en grenen. Dit hout heeft een wat meer roodachtige uitstraling als het vers is, deze gloed vergrijst wel na verloop van tijd als het hout niet behandeld wordt. Douglashout heeft van nature veel hars in zich waardoor het beter bestand is tegen vocht en het hoeft niet geïmpregneerd te worden. Tegenwoordig is ook veel Douglashout geïmpregneerd verkrijgbaar waardoor het een nog langere levensduur heeft. Het douglashout is afkomstig uit Nederlandse bossen. Wilt u kiezen voor een duurzaam, ecologisch product dan is deze houtsoort de beste keuze.

Hardhout

Hardhout is in tegenstelling tot grenen, vuren en Douglas (zachthout) niet afkomstig van naaldbomen maar van loofbomen, vaak uit andere werelddelen. Het hout is veel duurzamer dan zachthout maar ook veel moeilijker te verwerken en duurder. Het heeft voordelen om voor geschaafd hout te kiezen omdat fijnbezaagd hout gemakkelijk splintert. Hardhout blijft ook na verloop van tijd donkerder van kleur dan zachthout. De oorspronkelijke kleur is te behouden met verschillende verkrijgbare oliën en beitsen.

SOORTEN TUINHOUT 

Sierbestrating-Nederland heeft geïmpregneerd vuren en grenen, onbehandeld, geïmpregneerd en zwart gespoten Douglas en hardhout. Wij hebben een ruim aanbod van palen in verschillende lengtes en diktes, profielen, regels, dekdelen, zweeds rabat, gordingen, blokhutprofielen voor zeer scherpe prijzen. 

Het assortiment tuinhout is verdeeld in de volgende categorieën.

Wat is het verschil tussen fijnbezaagd en geschaafd hout?

Bij geschaafd hout is het hout machinaal glad gemaakt door een schaaf. Dit zorgt ervoor dat het goed te bewerken is, niet splintert en ook voor verven geschikt is. Het is maatvast.

Ruw hout wordt ook wel fijnbezaagd of bezaagd hout genoemd en geeft het hout een stoerder en robuuster uiterlijk. Dit is zoals hout van de zagerij komt die de stammen tot balken of planken maakt. Bij ruw hout kunnen er lichte afwijkingen zitten in de diktes en kunnen er oneffenheden aan de oppervlakte van het hout voorkomen. Het hout bevat ook makkelijker splinters.

Tuinhout kopen bij Sierbestrating-Nederland

Losse planken, tuinhouten regels, en houten palen in grenen, vuren, douglas en hardhout maar ook betonpoeren voor uw pergola, verhoogde border, tuinafscheiding en hekwerk. Al het hout wat u nodig heeft voor uw tuinproject vindt u bij Sierbestrating-Nederland.

Om uw tuinproject van a tot z te kunnen realiseren kunt u bij ons ook terecht voor uw houten schermen, natuurlijke schermen, betonschuttingen, houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Alles wat u nodig heeft voor uw tuinproject vindt u bij Sierbestrating-Nederland.

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €2500,00 Gratis bezorging*
Kies zelf u gewenste dag van levering.