Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

Stenen en Klinkers

Sierbestrating-Nederland heeft een breed assortiment Tuinvisie® betonstenen; strakke en getrommelde betonstenen en betonstenen met facet maar ook gebakken stenen of zoak stenen. Uw bestrating vindt u bij ons, en dat voor een scherpe prijs.

Betonstenen Getrommeld

Betonstenen Getrommeld

Betonstenen Strak

Betonstenen Strak

Betonstenen met Facet

Betonstenen met Facet

Gebakken Bestrating

Gebakken Bestrating

Waterinfiltrerende Bestrating

Waterinfiltrerende Bestrating

STENEN EN KLINKERS

U bent bij Sierbestrating-Nederland aan het juiste adres voor uw stenen en klinkers. Sierbestrating-Nederland is leverancier van het totale assortiment stenen en klinkers van Tuinvisie®. De kwaliteitsstenen van Tuinvisie® zijn betaalbaar en snel leverbaar. Om het u makkelijk te maken de juiste steen of klinker te vinden hebben we het assortiment onderverdeeld in getrommelde stenen, strakke betonstenen, betonstenen met facet, gebakken klinkers en water infiltrerende zoak klinkers

stenen en klinkers welke kiezen?

Welke stenen voor uw tuin het meest geschikt zijn ligt vooral aan de toepassing en welke uitstraling de bestrating moet hebben. Voor opritten en parkeerplaatsen wordt vaak gekozen voor een betonsteen met facet omdat de randen van deze stenen minder snel beschadigen. Ook de dikte van de steen is dan van belang. Voor nostalgische tuinen en boerderijtuinen worden vaak getrommelde stenen gebruikt en voor moderne tuinen strakke betonstenen. De gebakken klinker is geschikt voor een exclusieve oprit, tuinpaden of juist in combinatie met grootformaat tegels van keramiek of beton. Ingevoegd komen deze gebakken klinkers nog meer tot hun recht.

stenen en klinkers formaten

Sierbestrating-Nederland levert stenen in veel verschillende formaten. De meest bekende formaten zijn het waalformaat en het dikformaat. Minder bekend is het IJsselformaat ook wel rijnformaat genoemd.

IJsselformaat/ Rijnformaat: Afmetingen van de steen zijn gemiddeld 15x5x7cm. Aantal stuks per m2 gemiddeld: 133 stuks

Waalformaat: Meest gebruikte klinker, afmetingen gemiddeld: 20x5x7cm. Aantal stuks per m2 gemiddeld: 100 stuks

Dikformaat: Afmetingen gemiddeld 20x7x7cm. Aantal stuks per m2 gemiddeld: 65-75 stuks

Keiformaat/ BKK: Dit formaat wordt het meest gebruikt bij openbare wegen. Afmetingen gemiddeld 20x10x7cm. Aantal stuks per m2 gemiddeld: 40-45 stuks.

Naast deze stenen heeft Sierbestrating-Nederland ook stenen in de formaten 10x10, 15x15, 15x20, 20x20, 20x30 en 20x40.

stenen en klinkers soorten

Getrommelde betonstenen

De stenen zijn kunstmatig verouderd, door ze te trommelen zijn er splinters van de randen afgebroken. De uitstraling van deze stenen wordt door veel mensen gewaardeerd en ze worden veel toegepast op opritten, paden en terrassen. Getrommelde stenen zijn leverbaar in veel verschillende kleuren, effen en genuanceerd en in de kleinste formaten, zoals het IJsselformaat tot de grootste formaten zoals 20x40.

Strakke betonstenen

De stenen hebben geen facet en een strakke bovenkant. Strakke betonstenen zijn verkrijgbaar in vlakstenen van 20x40 tot het kleine IJsselformaat. Strakke betonstenen worden vooral toegepast voor paden en terrassen in moderne tuinen.

Betonstenen met facet

Deze stenen hebben een vellingskant. Het doel daarvan is dat de randen van de stenen niet zo snel beschadigen waardoor ze uitermate geschikt zijn om te gebruiken voor opritten en parkeerplaatsen. Door het facet heeft een bestrating met deze stenen een andere uitstraling dan met vlakke betonstenen en ze worden ook zeker toegepast voor bijvoorbeeld paden in de tuin.

Gebakken bestrating 

Gebakken stenen worden ook wel straatbakstenen genoemd. Het verschil met betonstenen is dat straatbakstenen gemaakt worden uit natuurlijke klei, hierdoor zijn de stenen zeer duurzaam en kleurvast. Een bestrating van gebakken klinkers gaat voor altijd mee en eigenlijk wordt een bestrating van gebakken klinkers alleen maar mooier na verloop van jaren.

waterinfiltrerende bestrating

Wilt u een zo duurzame en klimaatbestendig mogelijke keuze maken denk dan eens aan de zoak klinkers die Tuinvisie® in zijn assortiment heeft. Zoak staat voor Zeer Open Afval Keramiek en de stenen zijn dus gemaakt van gerecyclede keramische tegels. De klinkers zijn duurzaam omdat ze van keramiek zijn gemaakt, dus heel slijtvast zijn, omdat ze zeer waterdoorlatend zijn en omdat ze gemaakt zijn van hergebruikt materiaal. 

Stenen en klinkers kopen bij Sierbestrating-Nederland

Wilt u stenen kopen voor uw tuin? Bij Sierbestrating-Nederland heeft u een ruime keuze van kwaliteitsstenen en klinkers in veel kleuren en afmetingen. Daarnaast leveren we ook bijpassende terrastegels, stapelblokken en andere tuinmaterialen. Voor de aanleg kunt u het zand voor de ondergrond en eventueel invoegzand of mortel ook mee bestellen. Wij leveren al uw producten snel en tegen een zeer scherpe prijs. Wilt u advies over wat de beste bestrating is voor uw tuin of over hoe de stenen verwerkt moeten worden kijk dan onder keuzehulp en advies . U kunt natuurlijk ook telefonisch bereiken voor een vraag of advies. Wij zijn telefonische bereikbaar op 085-1305649. Of stuur ons gerust een mail.

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom