Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom

Gebakken Bestrating

beperkte levering straatbakstenen in 2023

Vanwege de hoge gasprijzen en de grote vraag voor straatbakstenen in de bouw is gebakken bestrating slechts zeer beperkt leverbaar. Op dit moment zijn er geen gebakken stenen uit voorraad leverbaar. Sierbestrating-Nederland heeft in het assortiment ook een aantal alternatieven die de uitstraling van gebakken stenen benaderen, bijvoorbeeld Tambour stenen dikformaat, specifiek de kleuren mangaan, beemster bont, veluws bont en paars genuanceerd en Strackstone+ stenen.

Gebakken bestrating

Gebakken klinkers wordt al eeuwen gebruikt voor het bestraten van paden, wegen en pleinen. Sommige van de oude pleinen en wegen die met gebakken klinkers zijn gelegd zijn ook daadwerkelijk al eeuwen oud. Dit is dan ook een bijzondere kwaliteit van gebakken stenen, ze gaan langer dan een mensenleven mee. Wilt u kiezen voor een duurzame bestrating met een zeer exclusieve karakteristieke sfeer dan zijn straatbakstenen is voor u. Sierbestrating-Nederland levert kwalitatief hoogstaande gebakken klinkers uit het Tuinvisie®-assortiment.

Naast gebakken klinkers vindt u bij ons ook strakke betonstenen, getrommelde betonstenen, betonstenen met facet en waterinfiltrerende stenen.

gebakken bestrating soorten

Een belangrijk verschil is of een steen bezand, onbezand, of getrommeld is. Bezande stenen hebben een beetje een sluier over de echte kleur liggen. Deze sluier wordt na verloop van tijd wel minder. De onbezande stenen hebben direct de echte kleur van de steen. Nieuwe straatbakstenen zijn strak van vorm en uitstraling. Daarom zijn er ook getrommelde straatbakstenen. Deze stenen krijgen door het trommelen een verouderd uiterlijk waardoor de stenen een authentiekere uitstraling krijgt.

De belangrijkste formaten zijn, waalformaat; 20x5x7 cm en dikformaat; 21x7x7 cm. Daarnaast levert Sierbestrating-Nederland ook gebakken stenen in 15x15x7 formaat. Alle te leveren straatbakstenen zijn ook geschikt voor gebruik op de oprit.

Gebakken bestrating toepassen

Gebakken bestrating past in elk type tuin. In klassieke en nostalgische tuinen komt de steen goed tot zijn recht maar ook in de moderne, strakke tuin. De stenen kunnen gebruikt worden voor een oprit in elleboog- of visgraatverband, voor een groot terras of juist in combinatie met strakke betontegels of keramische tegels. Steeds vaker wordt er voor gekozen om de bestrating van gebakken klinkers in te voegen met een invoegmortel. Het karakter van de steen komt dan nog meer tot zijn recht en door het invoegen wordt de bestrating veel onderhoudsvriendelijker. Voor invoegzand en mortel kunt u ook bij Sierbestrating-Nederland terecht.

Gebakken bestrating kopen

Bij Sierbestrating-Nederland vindt u een ruim assortiment aan gebakken bestrating voor uw tuin of terras. Sierbestrating-Nederland is het adres voor het kopen van uw stenen en klinkers, terrastegels, stapelblokken en andere tuinmaterialen. Doe uw voordeel met de gemakkelijke navigatie door de webwinkel, onze uiterste scherpe prijzen en de snelle en vakkundige levering van uw bestrating binnen 4 à 5 werkdagen. Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 085-130 56 49. Of stuur u ons dan gerust een mail.

VEELGESTELDE VRAGEN

 

Wat is het verschil tussen gebakken stenen en betonstenen?

Gebakken bestrating is de meest traditionele vorm van bestrating. De stenen worden gevormd van klei of leem in combinatie met een aantal hulpstoffen, zoals kalk of mangaan, die letterlijk afgebakken wordt. Door het verwerkingsproces ontstaat een steen die zeer hard is, weinig vocht opneemt en zeer duurzaam is. Betonstenen worden zoals de naam al zegt gemaakt van beton. Het verwerkingsproces van beton biedt veel mogelijkheden en is goedkoper, maar het eindproduct is lang niet zo duurzaam als gebakken bestrating.

Wat is het verschil tussen een onbezande en een bezande gebakken klinker?

Het bezanden van klinkers wordt vooral toegepast bij gebakken klinkers die wordt geproduceerd als vormstenen (veruit de meeste gebakken klinkers zijn vormstenen) en het wordt gedaan om het makkelijker te maken om de stenen uit hun mal te krijgen. Het bezande oppervlak versluiert een beetje de kleur van de steen. Na verloop van tijd verdwijnt deze sluier steeds meer. Wilt u liever direct genieten van de werkelijke kleur van uw bestrating? Kies dan voor onbezande stenen. Door het lastigere productieproces zijn deze stenen wel wat duurder dan de bezande uitvoering. Een andere mogelijkheid zijn strengpersstenen. Ook deze stenen zijn onbezand en hebben dus direct hun werkelijke kleur. ze zijn strakker van vorm dan vormstenen. Ze ogen daardoor een stuk moderner dan de traditionele straatbaksteen.

Welke verschillende soorten straatbakstenen zijn er?

Vroeger werden gebakken stenen met de hand gevormd en elke steen was uniek. Nu worden bakstenen machinaal geproduceerd. Er zijn verschillende technieken om straatbakstenen te produceren. De meest voorkomende en verkochte straatbakstenen zijn vormstenen. Bij een vormsteen wordt de klei machinaal in een mal geperst en de overtollige klei aan de bovenkant afgesneden. De vormstenen zijn mooie strakke klinkers en de meeste vormstenen zijn bezand. Deze bezanding zorgt ervoor dat de steen makkelijker uit de mal gaat, maar het versluiert de echte kleur van de steen wat. Deze bezanding slijt er in de loop der tijd wel langzaam af. Sommige straatbakstenen zijn strengperstenen. Met de strengperstechniek worden de klinkers gemaakt uit een lange streng klei die pas later op het formaat van de klinkers wordt gesneden. Dit resulteert in een hele strakke steen. Ze hebben een meer moderne uitstraling. Wasserstrichstenen danken hun naam aan het feit dat er tijdens het productieproces geen zand, maar kleine waterstralen gebruikt worden om de steen makkelijker uit de vorm te krijgen. Deze waterstralen creëren kleine ruimtes tussen de klei en de bak, waardoor structuur ontstaat.

Waarom gebakken klinkers invoegen met invoegzand of invoegmortel?

Steeds vaker wordt er voor gekozen om paden en terrassen van gebakken klinkers in te voegen met een mortel. De extra investering betaald zich uit in het gebruiksgemak. Wordt een bestrating van gebakken stenen goed ingevoegd dan is het onderhoud aan een bestrating van gebakken klinkers minimaal. De stenen zelf zijn zeer hard en nemen weinig vocht op waardoor vuil en groene aanslag zich niet snel vormt en door de voegmortel heeft onkruid tussen de stenen geen kans. Een extra reden om te overwegen de bestrating in te voegen is wat het extra toevoegt aan de uitstraling van de bestrating. Wilt u meer informatie over het meest geschikte voegzand/ mortel voor uw bestrating, neem dan gerust contact op met de specialisten van Sierbestrating-Nederland.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    In verband met vakantie zijn wij gesloten. Verbergen
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Bezoek onze showroom