Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €2500,00 Gratis bezorging*
Bezoek onze showroom

Kunstgras

Een groene grasmat geeft een tuin direct een mooie, natuurlijke sfeer. Maar een strakke grasmat vergt liefdevolle verzorging en onderhoud, waar u wellicht de tijd niet voor heeft. En als u er wel de tijd voor hebt, is een natuurlijk groen gazon nog altijd niet gegarandeerd. U bent namelijk sterk afhankelijk van het weer en de ligging van uw tuin.

Valplaat 225x90x2,5cm

Valplaten worden gebruikt onder kunstgras om een extra dempe..
€67,39
Prijs: €67,39 / Stuk

Stabilisatie/drukverdelersdoek

Een drukverdelersdoek is belangrijk onder kunstgras waarover..
€3,25
Prijs: €3,25 / Stuk

Lijmband, eenzijdig zelfklevend

Een eenzijdig zelfklevende lijmband, zeer geschikt voor het ..
€74,95
Prijs: €74,95 / Stuk

Lijmband

Lijmband is zeer geschikt voor het gebruiken van het aan elk..
€31,50
Prijs: €31,50 / Stuk

Gronddoek-/kunstgraspennen, verzinkt gepunt

25 pennen per verpakking.
€12,95
Prijs: €12,95 / Stuk

Haakse mesjes (set à 5 stuks) t.b.v. snijden kunstgras

set van 5 tapijtmesjes Topex behorend bij Topexstanleymes vo..
€5,50
Prijs: €5,50 / Stuk

Stanleymes

Stanleymes van Topex. De mesjes zijn te wisselen voor tapij..
€9,50
Prijs: €9,50 / Stuk

Fixs Kunstgraslijm koker

Een lijmkit met groene kleur. Deze lijm is geschikt voor he..
€15,95
Prijs: €15,95 / Stuk

LimeGreen Limefill 21,3 kg/zak

Limegreen limefill instrooimateriaal voor kunstgras van Lim..
€36,95
Prijs: €36,95 / Vierkante meter

Waarom kunstgras kopen, de voordelen!

Met kunstgras kunt u altijd genieten van een groen en stralend gazon. Het is vandaag de dag bijna niet meer van echt gras te onderscheiden en het is onderhoudsvriendelijk. Dat betekent dat u meer tijd overhoudt om lekker te relaxen in uw tuin. Maar een kunstmatige grasmat is meer dan alleen mooi en onderhoudsvriendelijk.

Kunstgras is duurzaam en milieuvriendelijk

Kunstgras is bovendien milieuvriendelijk. Bemesten is namelijk niet nodig en water geven kunt u voortaan ook overslaan. U heeft ook geen grasmaaier nodig en u verbruikt geen elektra of brandstof voor het maaien.

Het is bovendien een uiterst duurzaam product; kiest u voor kunstgras van hoogwaardige kwaliteit zoals de kunstgrassoorten die Sierebstrating-Nederland in het assortiment heeft dan heeft u er met het juiste onderhoud gegarandeerd vele jaren plezier van. Limegreen geeft op zijn producten een levensduur van minimaal 15 jaar aan.

Kunstgras is praktisch en veilig

Kunstgras is daarbij enorm praktisch en veilig. Het is namelijk vrijwel direct droog, dus na een regenbui kunnen de kinderen al snel weer spelen op het gras. Die moeilijk uitwasbare grasvlekken zijn vanaf nu verleden tijd en van hooikoorts is al helemaal geen sprake meer. Ongedierte voelt zich niet zo thuis in kunstgras en kiest daarom liever de tuin van de buren. Al met al is zo’n niet van echt te onderscheiden kunstgazon dus vooral optimaal genieten voor het hele gezin!

Vaak wordt kunstgras onprettig warm als het in de zon ligt in de zomer. Het assortiment van Visiegrass wat we aanbieden heeft daar geen last van vanwege de materiaalkeuze van de mat en het leverbare Limefill® instrooimateriaal van Limegreen.

Soorten kunstgras

Sierbestrating-Nederland heeft een assortiment kunstgras van Visiegrass®. De keuze van de grasmat wordt deel bepaald door de kleurnuances en de lengte van de vezel. De kunstrgrasmatten van Visiegrass® zijn van een hoogwaardige kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Tips voor leggen van kunstgras

Voorbereiding: Een goed voorbereide ondergrond is het belangrijkste. Zorg ervoor dat de ondergrond goed geëgaliseerd en draineren is en voldoende verdicht, zonder steentjes of oneffenheden. Voor een egale ondergrond is zilverzand en Solid base zand uitermate geschikt.

Drukspreiding: Onder de grasmat kan een valplaat of een drukverdelersdoek worden aangebracht. Het doek zorgt ervoor dat je minder snel putjes in de grasmat krijgt en de valplaat kan gebruikt worden als extra dempende ondergrond als het kunstgrasveld ook gebruik wordt om op te spelen.

Op maat snijden: Houdt rekening mee bij het leggen dat kunstgras kan uitzetten en/of krimpen. Snij het gras ruimer af dan nodig, zodat het gras kan "werken" door temperatuurschommelingen. Instrooizand verzwaard het gras; hierdoor blijft het gras beter liggen en zal het minder snel krimpen.

Bij koud weer < 10 graden raden wij aan het gras niet te leggen.

Vastzetten: Voor het vastleggen van de grasrollen levert Sierbestrating-Nederland de bijbehorende lijmband en kunstgraspennen. u kunt ook een kunstgraslijm gebruiken als het kunstgras toegepast wordt op harde ondergronden. 

Instrooien: Om de mat te verzwaren en de vezels meer veerkracht te geven wordt de mat na de aanleg ingeveegd met instrooizand of schoon voegzand. Limegreen heeft een speciaal instrooimateriaal ontwikkeld, Limefill®, wat goed is voor de biodiversiteit maar ook een verkoelend effect heeft op de mat in de zomer.

Kan kunstgras statisch worden?

Kunstgras kan op sommige momenten statisch zijn. Vooral als het warm weer is en de luchtvochtigheid laag is. Maak het kunstgras bij dit soort weersomstandigheden vochtig. Een klein beetje sproeien is al voldoende om van het statische effect af te komen.

Kunstgras bestellen bij Sierbestrating-Nederland

Bij Sierbestrating-Nederland vindt u kunstgras van een hoogwaardige kwaliteit, wat niet van een echt gazon te onderscheiden is. Naast kunstgras levert Sierbestrating-Nederland ook andere tuinelementen, van U- en L-elementen, traptreden en bielzen, grind en split, antiworteldoek en splitplaten, opsluitbanden en zelfs bijzondere tuinhaarden. Natuurlijk zijn wij ook de leverancier voor uw terrastegels en stenen.

Wilt u advies over het juiste product, de voorbereiding of de verwerking van kunstgras, bel ons gerust. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085-130 56 49 maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 en 13:00 tot 17.00 uur. Of laat ons u vraag weten via de mail.

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Tel: 085-130 56 49
Vakkundige snelle levering
Boven €2500,00 Gratis bezorging*
Bezoek onze showroom